(Laatste) nieuws

==================================

De wedstrijdkalender is aangevuld! zie kalender

==================

Fletcher Cup

Wat doe je na een dag dansen.......inderdaad uitrusten.Het was weer een lange dag, met wat (file) stress aan het begin.....

Maar... iedereen heeft weer zijn uiterste best gedaan en de resultaten volgen hieronder.

Chantal en Marga in de duo A klasse 1 latin een mooie 3de plaats en in de duo A klasse 1 standaard een mooie 4de plaats.
Marleen en Kevin in de combi D klasse 2 een mooie 2de plaats en in de duo A klasse 2 ook een mooie 2de plaats.
Henk en Nel in de combi senioren een mooie 2de plaats en in de duo senioren een mooie 3de plaats .

Wij zijn trots op iedereen.

Fijn weekend allemaal.

Groetjes Nel en Henk van der Vegte

======================

Christmas Challenge Trophy

Zaterdag 15 december hebben wij de laatste wedstrijd van 2018 gedanst.
Zoals altijd in Oldenzaal de CCT, dit is altijd een hele vrolijke,gezellige wedstrijd met veel Kerstmuziek.
Wij waren samen met Marga en Chantal, Marleen en Kevin en wat supporters al vroeg aanwezig. Iedereen danste zijn/haar rondes fantastisch en dat beloofde dan ook een goede prijsuitreiking te worden, want iedereen had de finale mogen dansen.
Hieronder volgt de uitslag:

Chantal en Marga behaalden een 5de plaats in de duo A klasse 1 standaard en in de duo A klasse 1 Latijn een mooie 6de plaats.
Marleen en Kevin behaalden een mooie 3de plaats in de D klasse 2 en een mooie 3de plaats in de A klasse duo 2 .
Nel en Henk behaalden een mooie 3de plaats in de showdans, een 2de plaats in de combi senioren standaard 2 en een mooie 1ste plaats in de senioren standaard duo 2.

Moe, maar voldaan keerde iedereen huiswaarts. Donderdag de laatste les van dit jaar, maar daar maken we een gezellige avond van als afsluiter van 2018. Wij hopen iedereen weer terug te zien in 2019.

Fijne Kerstdagen en een fijne jaarwisseling.

Groetjes Nel en Henk van der Vegte

Dansen als universele en internationale taal...

Vrijdag 2 november waren we te gast in het Residenz Münster Tanzsportzentrum in Münster. Na een voorstel ronde met de mede dansers uit Polen, Duitsland en Nederland moesten we aan de bak. We kregen de flashmob uitgelegd die we later in het centrum van Münster zouden gaan dansen. Tijdens het middag eten deed elk land nog een voordracht van een groepsdans en ook de Nederlanders kregen ter plekke nog van onze Corrie van Hugten een groepsdans aangeleerd, die we eerst met de Nederlanders dansten en vervolgens samen met onze Duitse en Poolse vrienden. Na het eten vertrokken we naar het stadhuis van Münster waar we verzamelden en onze aangeleerde flashmob tot uitvoer brachten. De lol en vooral een leuke sfeer zat er goed in, met veel toeschouwers die keken. De flashmob was geslaagd en we vervolgden onze weg naar het stadhuis van Münster. Een mooi karakteristiek gebouw waar normaal de gemeenteraad vergaderde en discussieerde was nu het domein van de dansers. Na het zien van de dansfilms per land werd de groep verdeeld in 2 en gingen we naar de fractiekamers om te discussiëren, wat dansen voor een ieder betekende. Een mooie zin vanuit Polen ‘’Dansen is een universele en internationale taal’’ is wat mij in elk geval is bij gebleven. Ook was het super, hoe een gemeente zich inzet voor mensen met een beperking en zich ook voor de komende begroting weer flink wat geld heeft verkregen om juist deze groep te helpen met hun passie en sport. Iets waar we in Nederland zeker wat van kunnen leren.

Na het dansen, de mooie uren op het stadhuis vervolgden we onze weg naar het hotel waar we gingen eten en de dag even afsloten met een drankje aan de bar. Daarna naar bed, uitrusten voor de volgende dag, namelijk de wedstrijd.

Helaas moest ik na niet geslapen te hebben van de pijn 's morgens al besluiten niet mee te doen met de team match en de cha cha cha competitie. Maar dat mocht de pret niet drukken en we vervolgden na het ontbijt dan ook onze weg naar de wedstrijd locatie. Hier werd al volop voorgedanst en de hele dag bracht iedereen zijn beste dans naar voren op de dansvloer tijdens een erg mooie wedstrijd. De sfeer was goed, de mensen aan de zijkanten deden allemaal mee, wie er ook dansten. Dat bracht toch wel extra veel warmte aan het geheel. Na een hele mooie wedstrijd waarin niet alles even soepel ging, kijk ik toch wel terug naar hele mooie dagen met leuke mensen en waar de beperking of de taal helemaal niet er toe doet. Zelf was ik wat eerder weggegaan, omdat ik niet met pijnstillers op kon rijden maar gelukkig heeft Bart samen met Marleen de medailles in ontvangst kunnen nemen. We hadden zowel in de DUO als in de Combi de eerste plaats!

Kortom, erg geslaagd en ik hoop tot een volgend jaar. Verder natuurlijk iedereen bedankt voor de gezelligheid en goede zorgen. En natuurlijk niet te vergeten de feedback -wat nog belangrijker is en waar we zeker wat mee kunnen! En natuurlijk Henk van der Vegte en Nel van der Vegte, die in hun klassen een 1e (duo) en een 2e plaats (combi) behaalden.

Kevin Fledderman

=========================

NK Rolstoeldansen in de Meenthe te Steenwijk.

 

Vandaag was dan zover, de NK Rolstoeldansen.
Dus vroeg op staan en om 07.00 uur in de auto naar Steenwijk. Mooi op tijd in de zaal en het spektakel kon beginnen.
Chantal en Marga, Marleen en Kevin en Birgit. Natuurlijk waren wij ook van de partij (Nel en Henk).

Alle voorrondes liepen/rolden erg lekker en iedereen heeft de finale gedanst.

De uitslagen volgen hieronder:

Marleen en Birgit duo A klasse latin .................................2de plaats
Marleen en Kevin duo A klasse standaard ........................2de plaats
Marleen en Kevin combi D klasse ....................................3de plaats
Chantal en Marga duo A klasse latin ................................5de plaats
Chantal en Marga duo A klasse standaard....................... 6de plaats
Nel en Henk showdans ..................................................3de plaats
Nel en Henk combi senior ...............................................2de plaats
Nel en Henk duo senior ..................................................1ste plaats Nederlands kampioen

Wij zijn heel erg tevreden met deze resultaten.

Groetjes Nel en Henk

===================

 

Op 23 juni hebben we met onze rolstoeldansers een hele leuke afdansdag gehad.


Om 14.30 uur begon het afdansen.
Na al enkele weken bezig te zijn geweest met de dansen, die bij bijna elk danspaar anders waren, te oefenen en ondanks dat iedereen die bijna wel kon dromen, waren er toch veel zenuwen waar te nemen. Dit jaar hadden we Corrie van Hugten uitgenodigd, om de dansers te jureren en cijfers geven voor het dansen, met de daarbij behorende opmerkingen. En mooie cijfers had iedereen met hier en daar een uitschieter. Voor Corrie was het ook leuk maar ook wel emotioneel om dansers te zien die tot enkele jaren geleden nog wedstrijden dansten.
Zowel Birgit als Kevin, onze nieuwkomers, kregen ook leuke reacties van Corrie, zoals bij Kevin de opmerking dat hij al wel heel veel heeft bij geleerd de afgelopen tijd.

Vanaf volgende week - tijdens de wedstrijd in Manchester - gaan Kevin en Marleen ook samen dansen in de duo. Na het uitreiken van de speldjes en certificaten, waar we ook nog Corrie verrasten met een certificaat voor het jureren, hebben we afscheid genomen van Corrie want die moest nog door naar een congres en van een aantal anderen die niet konden blijven ivm andere afspraken. Nadat we met z'n allen wat hadden gegeten hebben we samen de video van de musical grand hotel Vegas gekeken. In deze musical speelden 5 dansers van onze groep mee. Ondanks dat de musical in het Duits was heeft iedereen er van genoten. Na afloop van de musical heeft een enkeling nog gedanst en was Henk al begonnen met opruimen van de spullen. Gelukkig kreeg hij daar hulp bij en dan is alles gauw gedaan. De busjes om mensen weer naar huis te brengen waren mooi op tijd, dus konden wij ook redelijk op tijd weg.

Nu aanstaande donderdag nog een laatste dans avond en napraten over van alles en nog wat en dan van de zomerstop gaan genieten, om er in de eerste week van september weer tegenaan te gaan.

Voor iedereen alvast een fijne zomer!

Groetjes van Nel en Henk van der Vegte

SUPPORTBEURS 2018

Woensdag 30 mei : een dagje naar de supportbeurs in Utrecht.
Bij binnenkomst werden wij aangesproken door een medewerker van het Dela goededoelenfonds, die ons vroeg of we soms een kaart in wilden vullen.
Nou ja, waar gaat het over was onze vraag.? Nou, of je een idee had voor een goed doel, die wel wat geld konden gebruiken. Natuurlijk dachten wij gelijk aan onze dansgroep de Velpse (v)rijers die best wel iets extra kan gebruiken.

Dus Henk heeft de kaart ingevuld en we hebben de kaart af gegeven. Om 13.45 zou er bekend gemaakt worden wie de gelukkige winnaar zou zijn, dus zijn we de beurs over gaan lopen/rijden. Nel is voor een nieuwe rolstoel gaan kijken en wat maten laten opnemen voor een offerte.
Inmiddels was Henk al gaan kijken bij de Dela, maar er was nog niets bekend gemaakt. Of toch, de selectie was al geweest en ieder die geselecteerd was moest zijn/haar praatje komen houden van 2 minuten waarom je het geld nodig zou hebben.
Wij hadden beiden niet gedacht bij de selectie te horen, maar toch even gaan vragen hoe je weet of je geselecteerd bent.
En ja hoor, het bleek dat we geselecteerd waren en als nummer 7 naar boven moest.
Aangezien we dat niet wisten, waren we op dat moment nog bij die passing. Intussen was nummer 11 al aan de beurt. We mochten nog wel, maar dan pas als de laatste (nr.25) zijn verhaal gedaan had. Dus toch maar rustig luisteren naar alle mensen die hun verhaal deden. Als nummer 26 mocht Nel alsnog het podium op.
Rustig (nou ja rustig) in 2 minuten verteld waarvoor wij het geld goed kunnen gebruiken was wel even eng want Nel had niets van dit alles verwacht en daardoor ook niet – zoals veel deelnemers - een praatje voorbereid. Maar….. de jury luisterde geduldig en zij vonden het praatje heel duidelijk. Ze hadden daarom verder geen vragen.
Maar nog steeds wisten wij niet hoe het verder zou gaan, dus maar afwachten wie de gelukkigen zouden zijn. Ook totaal niet verwacht dat van de geselecteerde 25 mensen iedereen een bedrag zou krijgen (wat later bleek).
De bedragen waren € 100,00, € 250,00, € 500,00 en € 1000,00 en welk bedrag het ook zou worden alles is mee genomen. Toen kwam de verrassing: want wij krijgen € 500,00 van het Dela goededoelenfonds!


Wij waren blij verrast en de groep kan het geld goed gebruiken om toch weer wat makkelijker/langer door te kunnen gaan met dansen.
Wat waren wij blij dat wij toch die kaart hadden in gevuld!

Dit was onze (zeer prettige) dag op de Supportbeurs.

Groetjes Nel en Henk

================================

Holland Dans Spektakel 2018

Wij waren met Chantal, Marga, Marleen, Kevin en supporters aanwezig in Cuyk. Marleen en Kevin moesten als eerste de vloer op en ze dansten met recht de sterren van de hemel. Na hun 2de ronde was de beurt aan Henk en Nel voor de senior duo standaard en ook wij vonden het een goede ronde. Daarna was het nog de beurt aan Chantal en Marga. Ook Henk en Marleen danste in de hoofdklasse standaard duo en ook dat ging lekker. Nadat alle voorrondes gedanst waren was het finale tijd. Marleen en Kevin , Nel en Henk en Marleen en Henk hebben finale mogen dansen, maar voor Chantal en Marga zat een finale er niet in. Dan is het wachten op de uitslag en dat duurt dan lang hoor?? .
De uitslag was als volgt:

Marleen en Kevin een hele mooie 2de plaats
Marleen en Henk een mooie 6de plaats
Nel en Henk een mooie 1ste plaats

1e paasdag zijn wij (Henk en Nel) met z'n 2en aanwezig om de senior combi standaard te dansen. Wij zijn beiden heel rustig en beginnen dan ook opgewekt aan de 1ste ronde, voor ons verliep het lekker en dat was het belangrijkste. Voor het eerst een paarse jurk aan die speciaal voor mij gemaakt is door Ray Bulpit en ik krijg van alle kanten complimenten over de kleur die wel heel goed staat en uitkomt op de dansvloer. Ray ik kan je niet genoeg bedanken!! Ook de 2de ronde ging lekker en voor de rest van de dag hebben we zitten kletsen met veel bekenden en uiteraard ook veel mooi dansen gezien, maar ook paren waarvan wij dachten de lopende danser zal best wel mooi dansen maar waar is het dansen samen met je partner, jammer vinden wij dat want het gaat om het geheel. Mooi op tijd was de prijsuiteiking en wij hebben een mooie 2de plaats verdient.

==============

FLETCHER CUP 2018

Op 3 februari de 2de FletcherCup gedanst, het was weer een leuke dag, Chantal en Marga hebben zowel in de latin als in de standaard de finale gedanst en een mooie 3de plaats in de latin en een mooie 5de plaats gehaald in de standaard. Wij Nel en Henk hebben gedanst in de senioren combi en duo standaard en de showdans. In de combi behaalden wij een 2de plaats, in de duo een 4de plaats en bij de showdans ook een 2de plaats. Marleen heeft ook met Henk gedanst maar helaas net buiten de finale op een 7de plaats gekomen. Marleen danste vandaag voor het eerst ook weer in de D. Klasse combi met haar nieuwe danspartner Kevin Fledderman, in deze wedstrijd gingen ze met een mooie 3de plaats ervandoor. Gefeliciteerd allemaal!

====================================

Vandaag (9 december) de leukste wedstrijd van het jaar gedanst in Oldenzaal. Vanmorgen vroeg met hevige sneeuwbuien vertrokken en om 8.30 uur waren wij in Oldenzaal. De auto uitgepakt en ons gereed gemaakt, zodat we rustig aan de wedstrijd konden beginnen. Chantal , Marga en Arno waren ook al aanwezig. Chantal en Marga beten het spits af met een ronde in de A klasse 1 latin. Daarna mochten wij -Henk en Nel - aan de eerste duo senioren standaard ronde beginnen. Bij allemaal ging het wel goed. Na deze rondes mochten Chantal en Marga aan de standaard duo ronde beginnen en wij aan de combi senioren standaard. Inmiddels waren ook Marleen en haar moeder Maria aangeschoven. Heel leuk voor Chantal was dat haar ouders kwamen kijken en de hele wedstrijd zijn gebleven. Henk heeft met Marleen nog in de duo hoofdklasse gedanst en ook dat ging goed. Het was een vermoeiende, maar leuke dag met (uiteraard) goede muziek. Hierna volgden de showdansen op eigen muziek en hebben wij voor het eerst onze nieuwe showdans gedanst op muziek van Gershwin.
De uitslagen zijn als volgt:
Chantal en Marga duo latin 5de plaats
Chantal en Marga duo standaard 6de plaats
Nel en Henk duo senioren standaard 1ste plaats
Nel en Henk combi senioren standaard 2de plaats
Nel en Henk freestyle showdans 2de plaats
Henk en Marleen duo standaard 1ste plaats.

Al met al een hele goede score, nu even geen wedstrijden meer tot volgend jaar februari in Steenwijk.
Allemaal hele fijne feestdagen toegewenst van Nel en Henk.

==============================================================

Zondag 5 november, de EuregioCup in Munster (Duitsland).

De deuren gingen om 10.00 uur open, een hele mooie zaal met een fijne vloer. Alle dansers staan in de hal paraat voor het op marcheren en voorstellen van alle dansers.Om 11.00 uur begint de dag met een openingswoord van Juliana Pladek en enkele anderen.
Het voorstellen van de juryleden is gedaan en de wedstrijd kan beginnen.
Dit is een hele speciale wedstrijd met dansers met en zonder handicap.Dus vandaag niet alleen maar rolstoeldansers op de vloer, maar ook mensen met een mentale handicap.
Het was een geweldig gezellige dag.
Vandaag zouden wij - Henk en Nel - in de combi standaard dansen en in de teammatch. Wij hadden ingeschreven voor de seniorklasse. Dit werd een gemixte klasse, maar met aparte jurering.
Ook hadden wij voor de senioren duo ingeschreven maar helaas die was er niet, dus danste Henk alleen met Marleen in de Hoofdklasse duo standaard.
Het is wel jammer dat er zo weinig duodansers aanwezig waren maar ja de spanning is hier niet minder om want je wil toch het beste wat in je mogelijkheid ligt laten zien.
Na eerst wat rondes gezien te hebben van de dansers met een mentale handicap waren Henk en Nel aan de beurt, deze ronde verliep lekker en we wachten op de 2de ronde een tijd later, maar er is veel te zien o.a een danspaar met mentale handicap die een spetterende discofox dansten, wat een lol hadden die 2 daar kan menig danspaar nog een heleboel van leren.
Dan was de ronde voor Marleen en Henk in de duo, het ging lekker dus ook op voor de 2de ronde.
Maar.... eerst is er tijd voor koffie met gebak en wat smaakte dat gebak lekker, het was met appel, frambozen en nog meer.Na dit gebak hoefde je voorlopig ook niet meer te eten.
Na de pauze ging de wedstrijd verder, Henk en Nel dansten hun laatste ronde evenals Marleen en Henk.

Hierna zou de teammatch beginnen en omdat er een paar uitgevallen was van ons team dansten Henk en Nel 4 inplaats van 2 dansen. Ach we waren toch aanwezig en je kan beter bezig blijven toch.
Nog voor de teammatch begon was er een hele harde knal te horen en ja hoor Marleen haar band klapte uit elkaar, gelukkig hoefde ze niet meer te dansen en hadden ze haar gewone dagelijkse rolstoel mee genomen, dus overgestapt en verder kijken en wachten.
Na de teammatch was een korte pauze en toen was het tijd voor de uitslag van alle reeksen. Ieder danspaar moest weer in de hal verzamelen en op marcheren/rollen zodat iedereen tijdens de uitslagen rondom de vloer stond.Henk en Nel hebben een mooie 3de plaats weten te behalen en Marleen en Henk een mooie 1ste plaats, Marleen was verbaast want ze had wel een aantal fouten gemaakt zei ze zelf, maar ja als je doorgaat maakt dat niet uit zo blijkt maar weer.
Met de teammatch hebben we een gedeelde 3e/4e plaats gehaald.

Na de prijsuitreiking was het tijd om afscheid te nemen en om te kleden, hierna alles weer in de auto en naar huis.
Om 19.30 uur waren we weer thuis, tassen uit gepakt en danskleding uitgehangen, hapje eten en languit op bank of stoel naar Strictly Come Dancing kijken daarna ging voor mij het licht uit en wilde ik naar bed, het was net 21.30 uur maar ook Henk had het wel gehad dus op tijd naar bed.
We hebben een hele leuke dag gehad samen met Marleen en haar ouders, Miranda en Danny, Edwin en Mariette, Denise en Juul met hun ouders en ook bekenden uit Duitsland Petra Eckhard met man en dochter, heel leuk dat die er ook waren, het is al weer een lange tijd geleden dat we elkaar heel vaak ontmoet hebben tijdens de Musical in Duitsland.

Op naar de volgende wedstrijd op 9 december in Oldenzaal.

Groetjes Henk en Nel

===================================================================

Nederlands Kampioenschappen 2017 Rolstoeldansen

Vandaag (7 oktober) was het weer zover: het NK rolstoeldansen. Ditmaal in Steenwijk. Om 9.45 uur was de opening en om 10.00 uur de eerste ronde. Chantal en Marga waren als eerste aan de beurt en hebben de sterren van de hemel gedanst. Daarna waren wijzelf (Nel en Henk)aan de beurt in de duo standaard senioren dit ging lekker en de 2de ronde ook, daarna moesten wij voor de combi standaard senioren en voor zover het kon, ging het goed, Henk liep/danste namelijk met een gekneusde voorvoet. Daarna moesten Chantal en Marga nog hun finale ronde dansen en Henk nog 2 finale rondes met Marleen Merkus. Oeps vergeet ik bijna dat Chantal en Marga ook de latin hebben gedanst.
De uitslag staat hieronder:


Chantal en Marga in de a finale een mooie 2de plaats in de latin een mooie 5de plaats in de standaard
Marleen en Henk in de hoofdklasse duo standaard een mooie 2de plaats.
Nel en Henk in de combi standaard een 2de plaats en een mooie 2de plaats met de showdans.
En ook nog even goud en dus Ned. Kampioen in de duo standaard.

Het was weer een geslaagde dag, nu moe en languit op de bank.

Nel en Henk.

==================================

Hoera! We kunnen weer doorgaan met onze dansgroep.
Door een donatie kunnen wij in ieder geval twee jaar doorgaan. Twee jaar, die we kunnen/moeten gebruiken om het ledental weer proberen omhoog te brengen. Op 23 februari is de eerste lesavond weer geweest! Gelukkig waren de leden het eens met de (kleine) wijzigingen en zaten ze nog niet 'vastgeroest' .

==================

Fletcher Cup 2017 in Steenwijk.

Nel en Henk eerste plaats en 2 keer een tweede plaats.
Marleen en Henk een vierde plaats.

==================

10 dec 2016

Christmas Challenge Trophee
Vandaag een geweldig leuke en goed lopende (....) wedstrijd gehad. Marga Roelofsen en fbloze Chantal Willemse hebben een fraaie 5e plaats gehaald in de Latin. Nel van der Vegte en Marleen Merkus een 3e prijs in de Latin en een 6e in de Standaard. Henk van der Vegte en Nel van der Vegte tenslotte een 1e plaats in de duo Standaard en een 3e in de combi Standaard. Al met al een waardige afsluiting van het dansjaar 2016! Bedankt Henk Peter Vos, dat we vandaag weer te gast mochten zijn!

=====================

Gisteravond (1 december) een hele leuke demo mogen geven samen met Chantal, Marga, Marleen en Henk.
Het was het voorprogramma van het optreden van Ish in het Cardo theater. Jammer genoeg konden wij niet blijven omdat wij morgen om 5 uur vertrekken naar Bratislava. De voorstelling zou tot 22 uur duren en voordat je dan thuis bent....., dus wij zijn evenals Chantal, Marga en Arno na de demo naar huis gegaan. Marleen en Maria zijn wel blijven kijken.
Voor foto's van deze demo, klik op onderstaande link.

http://www.stichtingcardo.nl/Fotos/20161201-Rolstoelstijldansvereniging-De-Velpse-V-rijers.aspx#

===================

 

Holland Masters 2016

Afgelopen zaterdag ( 8 okt), hebben een aantal dansers van ons deelgenomen aan de Holland Masters in Steenwijk. In deze open wedstrijd dansten 1 paar in de combi standaard en twee paren in de duo Standaard en Latin. Het was uiteindelijk een zeer gezellige wedstrijd, met de volgende resutaten:

Marga en Chantal (duo klasse)zijn in de open klasse zowel in de ballroom als in de latin 3e geworden.
Marleen en Nel (duo klasse)hebben zowel in de ballroom als in de latin een 2e plaats behaald.
Nel en Henk in de combi klasse hebben een eerste plaats weten te veroveren!

Gefeliciteerd allemaal!

Foto's Holland Masters: https://www.facebook.com/Propres-371045126401379/photos/

.....

 

=====================

Afgelopen vrijdag 8 april mochten wij aanwezig zijn bij de officiele opening van een nieuw dagbestedings centrum: Dag Hamelen. Dit centrum staat aan het Walburgisplein in Arnhem. Het feest vond vanaf 14:00 uur plaats in de Walburgiskerk. Het moest een groot feest worden en wij mochten daar dansen. 2 maal een demo van ons (Nel en Henk) en ook nog met wat dansers van de groep. Aan het eind van de 2de demo vroegen we alle aanwezigen om op de dansvloer te komen om gezamelijk met een eenvoudige dans ( Mambo nr.5) af te sluiten. Iedereen vond het een prima georganiseerde dag en alles liep mooi op tijd. Overal was voor gezorgd!
Om 21.30 uur hielden wij het voor gezien en zijn we naar huis gegaan.Hierbij willen we Egbert en Renee nogmaals feliciteren met een zeer geslaagde opening!

======================

Tijdens het Hollands Dansspektakel in Cuijk zijn Marja en Chantal - tijdens hun eerste wedstrijd - op de zesde plaats geëindigd in de debutanten 1 klasse.

Nel en Henk eindigden tijdens de seniorenwedstrijd op de tweede plaats

......

===============

 

De eerste wedstrijd van het jaar zit er weer op! Op 24 januari waren we voor de eerste maal te gast in Nijkerk, bij de Wintertrofee. We hebben weer genoten van alle dansen. Doordat er tegelijkertijd valide wedstrijden werden georganiseerd in de zaal ernaast, kwamen er vaak trainers en dansers kijken. Daar hoorden we alleen maar positieve reacties over het rolstoeldansen, dus missie geslaagd!

Dit zijn de resultaten van de groep:

Marleen Merkus en Miranda van den Heuvel in de hoofdklasse duo latin 2 een mooie 3e plaats behaald
Nikita Van de Pol en Miranda van den Heuvel in de A klasse duo standaard 1 een 2e plaats behaald.
Nel van der Vegte en Henk van der Vegte in de Seniorenklasse combi 2 een eerste plaats behaald!

=====================================================

Dansmatinee in Eusebiuskerk Arnhem. klik hier voor meer info.

Rolstoeldansers: ivm indeling dansvloer gaarne vooraf opgeven!

==========================================

Impressie van de grote musicaltour, waar wij momenteel aan mee mogen werken in Duitsland:

klik op de afbeelding om de video te starten!

 

=============================================

Hier een aantal indrukken/verslagen van de tour, waaraan 5 van ons meewerken:

De laatste trainingen in Osnabrück:
==
De eerste voorstelling in Quakenbrück: ..//Hier staan de foto's en hier
==
De tweede voorstelling in Essen: ..........//Hier staan de foto's en hier
==
Derde voorstelling in Stuttgart:.............//Hier staan de foto's en hier
==
Vierde voorstelling in Frankfurt:.............//Hier staan de foto's en hier
==
Vijfde voorstelling in Bremen: ...............//Hier staan de foto's en hier
==
Zesde voorstelling in Augsburg:
.............//Hier staan de foto's en hier
==
Zevende voorstelling in Lübbecke: .........//Hier staan de foto's en hier
==

================

Eind van het seizoen 2014-2015

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel, donderdag 25 juni hebben we alweer de laatste lesavond van het seizoen gehad. We hadden gevraagd de bussen(taxi’s) wat later te zetten zodat we er met z’n allen een gezellige avond van konden maken en ja dat is gelukt.
Tonnie had lekkere hapjes mee genomen en Sandra had voor de drank gezorgd.
Iedereen mocht zijn/haar favoriete dans opgeven en soms was dat niet helemaal duidelijk want ja een Engelse wals met Henk en een rumba met Nel maar ja wie was de onzichtbare aanvrager want dat stond er niet bij maar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en bleek het Herma te zijn. Er werden cadeautjes gegeven aan de vrijwilligers maar ook Henk en Ik kregen een cadeautje in de vorm van een dienblaadje met kaars en een pakje servetten met daarbij 2 dinerbonnen. Deze zullen we binnenkort gaan gebruiken want we weten nog wel een paar leuke restaurantjes we laten het jullie weten. Heel erg bedankt daarvoor.
Nu dus even geen lessen meer op de donderdagavond, maar voor een paar van ons blijft het nog wel werken want de trainingen voor de musical gaan nog door tot eind juli en dan is daar ook even een stop van 4 weken.


=========================

HOLLAND DANST IN CUYK 2015.

Zoals gebruikelijk is het in Cuyk 4 dagen dansplezier waarvan ook 2 dagen voor de rolstoeldansers.
Dit jaar waren 20 landen vertegenwoordigd en het was weer een heel gezellig samen zijn met al die dansers uit zoveel verschillende landen.
Zaterdag ochtend om 06.30 uur liep de wekker af bij ons Nel en Henk om vervolgens snel te eten en de auto inpakken en weg te rijden naar Cuyk.
Mooi op tijd kwamen we daar aan en konden gelijk door lopen om de toegangskaarten te halen.
Ook Carmen en Marja met haar moeder Lia waren mooi op tijd zodat Henk nog even Marja vast kon binden. Ja klinkt ernstig hé, maar het ging hierbij alleen om haar benen aangezien ze afgelopen donderdag aan haar voet geholpen was en het niet fijn zou zijn als Carmen ertegenaan zou komen tijdens het dansen. Marleen en Maria kwamen voor de gezelligheid ook naar Cuyk en hebben al het dans geweld mee mogen maken, erg leuk dat jullie er waren.
Marja en Carmen waren wel gestrest, vooral omdat ze gelijk als eerste de vloer op moesten. De eerste ronde verliep goed en werd het wachten op de herkansing. Toen kwam de herkansing en tot hun verbazing waren ze gelijk door naar de halve finale, heel fijn toch: ook niet voor niets hard gewerkt. Henk en Nel moesten nog wat langer wachten voor hun eerste ronde.
Toen kwam de eerste ronde voor Nel en Henk en ze dansten alsof hun leven ervan afhing.
Daarna kwam de halve finale voor Marja en Carmen en het was duimen draaien en hopen dat ze daarna een finale mochten dansen.
En ja hoor! Ze waren erbij, voor Marja even tot 10 tellen en dan rustig gaan dansen, en dansen deden ze! Echt goed gedaan meiden.
Voor Nel en Henk kwam de herkansing. Van te voren wisten ze al wel bijna zeker die te moeten dansen. Het is ook best een heel zwaar veld waar ze in dansen, tussen allemaal jonge mensen en in dat veld zijn ze dan toch wel bejaard. Na de herkansing werd het hopen op een halve finale want dat was, waar ze naar toe gewerkt hadden, voor zover dat kan natuurlijk.
De nummers voor de halve finale werden op genoemd ennnnnnnnnnnnn ja ze zijn erbij, weer dansten ze de sterren van de hemel wetende dat dit waarschijnlijk de laatste ronde zou zijn maar ze hebben de halve finale gehaald met trots.
Aan het eind bleek dat ze een mooie 8ste plaats hadden en dus toch 5 jongere paren eruit gedanst hebben. Dit terwijl ze zich eigenlijk al afvroegen wat doen we nog in deze klasse, maar je ziet maar, nooit te oud om te presteren.
Mooi op tijd begon de prijsuitreiking en Carmen en Marja hebben een mooie 5de plaats weten te bemachtigen goed gedaan meiden en op naar de volgende wedstrijd. Heel jammer dat ze niet mee kunnen doen aan het NK maar ja, soms zijn er belangrijkere dingen te doen.
Na alle commotie hebben we de spullen bij elkaar gepakt en naar huis gegaan en voor het eerst waren we voor 6 uur thuis, heerlijk dan heb je nog lekker even tijd om bij te komen en alles weer klaar te zetten voor dag 2.

Zondag 5 april dag 2 van Holland Danst in Cuyk.

Om 07.45 uur stonden we bij Miranda voor de deur en vandaar zijn we weer naar Cuyk gereden, weer mooi op tijd zodat we weer een goede parkeerplek hadden naast de zaal.
Heel jammer, dat Nikita ziek was geworden dus kon Miranda niet met Nikita dansen, gelukkig kon ze dansen met Marleen.
Ook konden we weer zo door lopen/rijden nadat we de kaarten hadden en installeerden we ons lekker weer aan de rand van de vloer.
Startboekjes afgeven en het relaxen kon beginnen nou ja relaxen, Marleen en haar ouders waren wat later want ze waren iets vergeten dus moesten weer terug. Maar toch nog mooi op tijd waren ze aanwezig. De eerste ronde was voor Marleen en Miranda. Spannend, want Miranda heeft maar een paar keer kunnen oefenen met Marleen, want ze is invaller voor Marga die met een zere voet thuis zit. Ze hadden in ieder geval de goede uitstraling en dat is heel belangrijk.
Dan is het wachten, moeten ze een herkansing, ik kon het niet inschatten maar ze waren doorgeplaatst naar de halve finale! Super goed na dat harde werken.
Na de halve finale werd er ook door hen nog een finale gedanst waar ze een beetje beduusd aan begonnen want dat hadden ze totaal niet verwacht.
Hierna ging Marleen zich omkleden om met Henk de eerste ronde in de World Cup te dansen maar eerst moesten Nel en Henk nog een ronde in de senior klasse dansen.
De 2de finale van Marleen en Henk ging ook goed met een leuk lachmoment en voor Marleen en Henk een ontsnappingsmoment in de quickstep. Ja, wat moet je anders als je klem komt te zitten tussen een paar paren? Juist ja, gaan met die banaan! Zag er leuk uit vanaf de kant.
Toen was daar nog de 2de finale van Nel en Henk en daarna was het even ontspannen en wachten tot de prijsuitreiking.
Nadat ook alle andere rondes gedanst waren, kwam gelijk de prijsuitreiking en bleek dat Miranda en Marleen een hele mooie 4de plaats , Henk en Marleen een mooie 5de plaats en als laatste Nel en Henk in de seniorklasse een hele mooie 2de plaats hadden.
We zijn trots op onze dansers en op onszelf, nu een beetje bijkomen en opmaken voor onze kleine vakantie met een wedstrijd in Rheinsberg-Duitsland samen met Marleen en Miranda.

Groetjes Nel en Henk.

==========================

Musical Grand Hotel Vega$ in Duitsland.

Vorig jaar werd er aan ons gevraagd of wij misschien met wat andere dansers van onze groep mee wilden werken aan deze musical. Nou, dat leek ons wel wat.
Met 7 mensen van onze groep doen wij mee, eerst zou het gaan om 3 optredens maar toen Patsy Hull eenmaal bij ons in Arnhem was geweest werden het er al 11.
Klein verschil, maar ach je hoeft ze niet allemaal te doen. We hadden de muziek ,we wisten een beetje hoe de dansen zouden moeten gaan worden, dus dan maar beginnen met oefenen.
Elke donderdag toch even alle 3 de dansen doornemen want tot dan waren het er 3. Afgelopen zondag zou de eerste grote repetitie zijn in Osnabrück en we gingen er heen met 5 dansers, 2 lopers en 3 rollers.
We hadden geen zin om zondags al voor dag en dauw te moeten gaan rijden, want de repetitie begon al om 08.00 uur tot 14.00 uur, dus hebben we overnacht in Osnabrück.
Helaas konden we pas om 07.30 uur ontbijten, dus we zouden er wat later zijn. Na het ontbijt gelijk weg. Eenmaal daar dachten we er al te zijn, maar dat was alleen de straatnaam, nu het gebouw nog vinden en dat viel niet mee. Er bestond geen nummer 17 en waar moet je kijken want het zou niet in een dansschool zijn. Toen kreeg ik een helder moment en keek op de mail of er een naam van het gebouw bij stond en ja hoor, maar toen stonden we er ook gelijk al voor. Gauw naar binnen waar al
op ons gewacht werd en toen kon het spektakel van start gaan. Alles werd doorgenomen: elke scene en het zijn er 19 dus hard aan poten .
Wel heel leuk om te zien wat het moet gaan worden want we hadden geen idee van de choreo’s.
Wel moeten we bij veel meer scenes mee doen, als acteur. Niet moeilijk hoor, bijvoorbeeld als hotel gast of aan de bar hangen. Helaas zonder echte drankjes, en ook liggen bij een nep zwembad.
We hebben gelachen, maar zijn ook heel serieus aan het werk geweest. Wij wisten dat we 1 dans zelf in elkaar moeten zetten maar daar was door ons niet echt al aan gewerkt. Maar… met improvisatie kom je heel ver. Maar ook toen bleek dat het een dansje meer gaat worden wat we zelf moeten bedenken. Maar we hebben nog tijd tot september want dan is het eerste optreden.
We hebben de locaties door gekregen en het zijn niet de minste zalen waar we gaan spelen.
Dit is echt een hele grote uitdaging maar we hebben er zin in, dit pakt niemand ons meer af.

Wil je al wat zien of kijken naar de lokaties:

www.pm-foundation.de


Wordt vervolgt.

Nel van der Vegte

======================================================

Densgala 2015

Vandaag een wedstrijd in Aalsmeer gedanst. We moesten vroeg weg want de zaal ging al om 8.30 uur open en dan nog die ijzel en sneeuw erbij maakt allemaal wat spannender. Ook had Nel eigenlijk in bed moeten blijven, want sinds eind november is zij ziek, zwak en misselijk.
Maar ja dansen, is goed voor je en misschien ook wel een goed medicijn. Maar nu eenmaal thuis op de bank merkt zij dat haar energielevel wel heel erg laag is. Dus de komende dagen maar even heel weinig doen. Maar nog even over de wedstrijd, de eerste ronde was zwaar maar de tweede ronde ging gelukkig wel weer goed en dat resulteerde in een mooie 3 de plaats, wij zijn trots. Ook de andere dansers van Velp hebben het weer buitengewoon gedaan!

De resultaten:

Marleen en Marga Hoofdklasse duo 2 Latin 2 3e

Marleen en Marga Hoofdklasse duo 2 standaard 4e

Miranda en Nikita Amateur duo 1 standaard 1e

Nel en Henk Hoofdklasse combi standaard 2 3e


Allemaal van harte gefeliciteerd! Tot de volgende keer maar weer.

-------------------------------------------------------------------------------------

Oudejaarscup 2014.

Ook dit jaar werd er in Putten gestreden om de eindejaarsplaatsen. Helaas waren meer twee paren van de Velpse aanwezig. Miranda en Nikita verbeterden zichzelf in deze strijd, maar redden het niet om in de finale te komen. Spijtig, maar wel weer een (persoonlijke) overwinning geboekt! Nel en Henk mochten zich in twee competities meten. In de eerste streden zij met 8 paren om een plek in de final. Het werd wel finale, maar een 6e plaats. In de seniorenklasse maten zij zich met nog twee koppels (uit Nederland en Duitsland) en hier mochten zij de beker voor eerste plaats meenemen. Gelukkig werd onze roep om een seniorklasse ook hier in Putten gehoord! Wij zijn daar blij mee, want hoe meer wedstrijden er georganiseerd worden, des te eerder krijgen we misschien ook internationaal deze erkenning! Nu even uitrusten, Oud en Nieuw vieren en weer op voor de volgende wedstrijd!

 

...............

=======================================================================================

Christmas Challenge Trophy.

Wederom een geweldig sfeervol evenement, geregisseerd door Henk Peter Vos. Jammer dat, ondanks de tijdwinst in de ochtend, het op het laatst toch nog vechten was tegen de - onverbiddelijke - tijd. Maar, zoals gezegd, het was weer fantastisch! In deze ambiance heeft iedereen ook een hele mooie sportieve prestatie neer kunnen zetten. Ook onze paren hebben geweldig lekker gedanst. In Oldenzaal waren we met 4 paren aanwezig en alle paren hebben hun finale gehaald! Trots op iedereen!

Uitslagen:

Marleen en Marga (Latin) .................3e plaats
Marleen en Marga (Standaard) ..........3e plaats
Marja en Carmen............................3e plaats
Nikita en Miranda............................4e plaats
Nel en Henk ..................................2e plaats

Op naar de volgende wedstrijd ( Oudjaarscup in Putten)

================================

 

Verslag Malta 2014

We vertrokken woensdag 26 november 2014 heel vroeg richting Düsseldorf airport.
We hadden een korte stop bij een benzinestation in Duiven waar Henk en Nel bij ons aansloten richting Düsseldorf.
Daar aangekomen begon het wachten, we gingen uiteindelijk met 5 personen van de groep van Henk en Nel uit Velp en 18 personen vanuit de dansschool Sepp van Gina.
Hebben een geweldige week gehad met leuke uitstapjes, Henk en Nel bedankt voor het regelen!
Dit waren de uitslagen:

Zaterdag 29 november

Henk en Nel: Hoofdklasse combi 2 een mooie vijfde plaats behaald
Marleen en Marga: Hoofdklasse duo 2 een derde plaats behaald

Zondag 30 november

Henk en Nel: Seniorklasse combi 2 een eerste plaats behaald
Marleen en Marga: Hoofdklasse duo 1 een eerste plaats behaald

Het waren lange en vermoeiende dagen maar zeker de moeite waard.

Groetjes Marleen

------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,

Inmiddels hebben we de laatste donderdagavond van het seizoen gehad en gaan we genieten van hopelijk een mooie zomer. De laatste avond was weer extra gezellig, mede doordat Sandra nog wat frisdranken over had van het afdansen. Doordat Tonnie wat lekkere hartige hapjes had mee genomen ging de frisdrank op.
Wij zijn door jullie allemaal nog bedankt en kregen een mooie dinerkaart aangeboden. Wij gaan dan ook graag een keer lekker uit eten en zullen dan ook nog even aan jullie denken.
Heel blij zijn we ook dat er na de zomer nog voldoende leden (kunnen) blijven, zodat wij - ondanks de (grote) contributieverhoging - gewoon door kunnen gaan met de lessen. Ook mochten we op de laatste avond 2 nieuwe leden welkom heten en hopen dat Carla en Helma zich snel thuis gaan voelen in onze groep, maar dat voelden ze zich al na 2 avonden - dus dat komt goed.
Rest ons nog jullie allemaal een hele fijne zomer toe te wensen en tot in september.

Groetjes Nel en Henk

 

NK 2014

Zaterdag 7 juni was het dan zover, het officiele NK rolstoeldansen in Oldenzaal.
Er wachte ons een prachtig ingerichte dansschool van Rouwhorst en het beloofde een mooie dag te worden.
Wij hadden Miranda opgehaald en we waren mooi op tijd in Oldenzaal.
We hadden een mooie ruime plaats toegewezen gekregen en we konden het allemaal rustig aan doen. Nadat Marleen, Maria, Marga, Nikita en Sandra gearriveerd waren kon het indansen beginnen en al gauw was het 10.00 uur en begon de wedstrijd, eerst waren de hoofdklassers Latin aan de beurt en hierna de senioren. Alle andere wedstrijden volgden in een rap tempo. Alleen Miranda en Nikita moesten een voorronde en een herkansing dansen maar kwamen uiteindelijk toch ook in de finale. Het was gezellig maar wel warm, na een mooie demonstratie van een hele mooie showdans begonnen alle finales en allemaal vielen we in de prijzen. Maar dan is daar toch de spanning welke plaats er behaald is.

Hieronder volgt de uitslag.

Henk en Nel. Senioren standaard. 1ste plaats
Nel en Henk hoofdklasse 2. 5de plaats
Marga en Marleen A klasse duo latin 2 - 2de plaats
Marga en Marleen hoofdklasse duo standaard 2 -2de plaats.
Miranda en Nikita A klasse duo 1. -5de plaats.
Nadat de foto's gemaakt waren en we omgekleed waren zijn we moe maar voldaan huiswaarts gegaan, het was weer een hele leuke dag en op naar het volgende evenement.

Groetjes Nel en Henk

===============

AFDANSEN!!!

Verslag van zaterdag 1 febr 2014.
Beste Henk en Nel.
Ik hoop dat ik met dit verhaaltje een van de eersten ben. Ja, jij Nel vraagt iedere donderdag avond aan ons of een van ons nog wat meegemaakt heeft. Ik heb met mijn zus Gerdi afgelopen zaterdag echt genoten. Het was echt heel fijne dag voor jullie dansers, maar ook voor de toeschouwers. Ik kon deze keer echt niet mee doen, anders had ik echt beslist wel gedaan. Maar ik heb nu in mijn keuken zelf 6 certificaten, maar als ik nog verder ga met afdansen, wat betekent dat voor mij als ik dat weer oppak. Wordt dat niet te zwaar voor mij? Nu moet ik ook wel aan mijn schouders en nek denken, die kunnen niet zo veel meer hebben. Ik wil het best wel, maar kunnen is ook heel wat. Als ik dat echt wil dan moet ik eerst met jullie aan tafel gaan overleggen wat ik nu nog aan kan en mee kan doen en ook afdansen. Zijn er dansen waar ik nu nog aan mee kan doen. Ik weet op dit niets meer om naar boven te gaan en op te letten als Nel een muziekje aan zet. Dan hoor ik het al dat mijn rolstoel het niet aan kan. Dan zit ik in mijn eigen te mopperen, dan kan mijn stoel niet. Dan wil ik wel, maar de stoel kan die dans niet aan. Ik denk dan ook dat ik altijd de baas ben, maar dat werkt echt niet zo. En dat vind ik heel vaak heel erg jammer. Ik vind ook heel moeilijk met Henk daar over te praten, omdat deze rolstoel eigenlijk mijn benen zijn. Zo zie ik dat ook. Wat Henk altijd ook al zegt: ik heb buiten het dansen ook eigen leven op gebouwd. En daar heb ik deze rolstoel heel hard nodig. Anders had ik net zo goed in het Het Dorp kunnen blijven.
Maar nu woon ik lekker in oudere buurt, waar wij toen ook altijd heb gewoond. Nu voel ik me hier echt thuis en ik ken nog een hele hoop veel mensen van toen. In het Dorp liep ik steeds meer vast. In de eerste tijd (27 jaar geleden) was het even ook wel leuk, maar daarna werd het erg om daar te blijven wonen. Ik kraak Het Dorp helemaal niet af, maar Het Dorp is voor mij niks meer.
Ik kan best voorstellen dat er heel veel mensen zijn die roepen oh, wat lekker zelfstandig wonen. En zo ben ik ook begonnen. Toen kwam ik van Schijndel vandaan.
Annie

2014 VELPSE (V)RIJERS.


Zaterdag 1 februari was het dan zover, het afdansen, dit keer aan het begin van het nieuwe jaar aangezien we erg druk waren met wedstrijden en er eind van het seizoen (juni 2013) geen tijd voor was.
Dit jaar hadden we 15 afdansers waarvan 1 jongedame pas een maand danst.
Dit jaar mochten wij (Nel en Henk) het rustig aan doen want het meeste werk werd gedaan door Sandra, Maria, Lia en Tonnie met aanvulling van nog wat andere mensen.
Wij mochten het werk op dansgebied doen, er moest onder andere een jury komen en dit jaar werd dat Yvette Jager uit Veenendaal, die daar zelf een dansschool heeft.
Om 12.00 uur ging de zaal open en om 13.00 uur zou het afdansen beginnen.
Het werd iets later omdat Yvette een aanvaring had met een bloembak en die gaf niet mee, dit uitte zich in een deur die niet meer open ging, maar dit is later opgelost door Henk.
De rest van de middag verliep erg voorspoedig en we waren mooi op tijd klaar om met het uitgeven van de certificaten en speldjes te beginnen.
Iedereen had uitermate goed zijn best gedaan en Yvette was onder de indruk van de kwaliteit van dansen, iedereen ging ook met een mooie cijferlijst weer terug naar zijn/haar plaats om vervolgens af te wachten wat we zouden gaan eten.
Helaas moest Yvette naar huis want haar dochtertje lag ziek thuis.
Toen kwam de opmerking van, wie wil eten moet naar buiten gaan maar niet allemaal tegelijk want het is koud.
Toen wij naar buiten gingen zagen we daar de frietauto staan van de firma Wien en iedereen kon net zoveel eten als die zelf wilde, Na de friet met aanverwante artikelen kwam er als toetje nog ijs met vers fruit en toen alles op was kon de boel opgeruimd worden.
Alles was erg goed verlopen en ook wij konden huiswaarts keren omdat het afsluiten door de anderen gedaan werd. Erg prettig, wij waren dus weer mooi op tijd thuis.
Hierbij willen wij iedereen die op wat voor een manier ook mee geholpen heeft deze dag te laten slagen heel hartelijk bedanken en……. jullie mogen het vaker doen. ;)

Groetjes Nel en Henk

Foto's

=============================

Rolstoeldanswedstrijd DensGala Aalsmeer. verslag

========================

Oudejaars Cup op 28 december 2013. verslag

 

===============================Verslag

======================================

Beweegweek de Pleinen Ede 2013 Verslag

=================================================================

NK 2013

VERSLAG

=================================================

Verslag Deutschland Pokal 2013 in Rheinsberg

========================================================================

Verslag Open Belgische Kampioenschappen in Sint Pietersleeuw.
Vrijdag:

Voorafgaand aan de rit naar België hadden Henk en Nel nog een Demo in Nijmegen, en omdat ik mee kon rijden konden Nel en ik nog een Engelse Wals in de Duo laten zien. Maar tja als deze miep niet goed de vloer uit probeert komt ze dus niet vooruit (op een zachte gymzaalvloer…………..)
Om ca 13.30 uur op naar België en al snel stonden we in de file en er was nog meer file en nog meer file. Na ruim 4.5 uur, een extra rondje naar de wedstrijdzaal en een wegafsluiting voor het hotel -zonder aangegeven omleiding - kwamen we aan bij het hotel in Brussel. In het naastgelegen hotel hebben we nog gegeten en daarna ons bed opgezocht.

Zaterdag: De dag van de Open Belgische Kampioenschappen.
Half 8 ontbijten, helaas had ik iets verkeerd gedaan met de wekker zetten waardoor deze niet afliep en ik om 07.10 uur wakker schrok, maar hoe ik het gedaan heb, heb ik het gedaan, maar was om half 8 bij het ontbijt. Daarna de auto in en op naar Sint Pietersleeuw. Helaas, weer een file onderweg maar iets later dan 09.00 uur waren we bij de locatie en niet veel later arriveerden ook Dagmar met haar broer, die van alle gemakken voorzien was (taxi chauffeur voor Dagmar en fotograaf voor ons allemaal). Helaas was het een relatief kleine vloer waardoor het uitkijken was waar je danst. Eerste ronde voelde voor ons allebei niet zo heel goed (voornamelijk in de tango) maar gelukkig dansten we voor ons gevoel de 2de ronde beter en zijn we geëindigd op een trotste 3de plaats. Henk en Nel hadden ook een dik verdiende 2de plaats weten te bemachtigen. Na de wedstrijd spullen inpakken en terug naar het hotel waar we ons hebben opgefrist en weer in het naastgelegen hotel hebben gegeten. Dit keer hadden Nel en ik gamba’s besteld maar tja, dan moet je ze wel eerst pellen. Ik had het nog nooit besteld (dus ook nog nooit gamba’s gepeld en Nel ook niet) Nu moesten deze mutsen het zelf doen!!!! Helaas hebben we er geen foto’s van gemaakt, want het was echt hilarisch!!! Allebei vies van het feit dat je ze in de handen moest pakken en dan ook nog moest “uitpakken”. Maar het was het vieze handen werk waard, want ze waren heerlijk en nadat we het hele servet vies hadden gemaakt kregen we toch ook maar een bakje citroenwater…. Tja en dan……. Twijfel, twijfel, nemen we nog een toetje? Ach tja doe maar.. het was een heerlijk mango gebakje met iets van passievruchten ertussen…geloof ik. Op de kamer nog even koffie gedronken met Henk en Nel en toen douchen en naar bed.
De volgende ochtend konden we lekker uitslapen, rustig aan ontbeten, spullen inpakken en terug naar Nederland. Gelukkig was het nu lekker rustig op de weg en was ik begin van de middag alweer thuis. Ik zeg: een gezellig, geslaagd en tevreden weekend achter de rug.
Groetjes Miranda

Foto's

===============================================

Hoi allemaal,

Zaterdag weer vroeg op (half acht). Heerlijk genieten van het feestje dansen. Moest er eerder zijn (tussen half negen en negen uur) ivm classificatie. Helaas werkte het vervoer niet mee en werd het later (half tien). Ik moest gelijk met Nel mee naar de classificatieruimte, maar daar aangekomen kwamen we er na heel veel vragen achter dat het niet door ging. Dus.. maar weer naar de dansvloer, heerlijk kijken naar alle dansers. Daar begon de vlaggenparade. Altijd weer mooi om te zien. Toen begon de wedstrijd. Lekker eerst een poosje kijken: de een nog mooier dan de ander. Nadat ook onze dansen waren geweest, eindigden Marije en ik uiteindelijk op de 7e plaats. Wij dansen nog niet zo lang met elkaar en dansten voor de eerste keer in de amateurklasse, dus met deze uitslag waren we erg blij.
Voor ons is het een geslaagde dag geweest! Na de prijsuitreiking ging iedereen weer huiswaarts. Bij de bus aangekomen moest ik nog een half uur buiten staan in de kou. De chauffeur ging eerst op zoek naar nog meer mensen, die mee moesten. Ik heb maar even gevraagd of ik ook in de bus mocht wachten, maar het bleek dat hij geen beugels in de bus had. Eerst zei hij dat er maar een andere bus moest komen, dus nog maar wachten. De andere bus was al gevuld, maar ik vroeg of ik niet met hun mee kon, omdat zij ook naar Arnhem moesten. Gelukkig kon ik – na veel passen en meten – mee. We waren 20:15 uur weer thuis.

Zondag:
Ik was al vroeg op, dus alles klaar maken voor de hele dag. Maar…. Daar ging de huisbel! Ik lachen, zo, die Marije is vroeg…. Maar ik had vergeten mijn wekker op de zomertijd te zetten..hihi. Dus nu alles maar vlugger doen. Gelukkig had ik alles voor Marije klaargelegd. Daar kwam de bus. We hebben het heel erg koud gehad in de bus, doordat hij meerdere mensen moest ophalen. Het werd een lang reisje, hoor! Tegen half tien kwamen we bij de sporthal aan. Nel en Henk waren er al, het was best gezellig zo met z’n vieren. Na de vlaggenparade begonnen we eerst met Nel en Henk en daarna wij. Dat ging helemaal niet goed. Een dikke flop hoor! Ik stond met de tango helemaal verkeerd en dan kom je er niet meer uit. Gelukkig kregen we nog een kans om het beter te doen en dat ging wel goed. Vervolgens mochten we nog een keer en ook dat ging goed. Bij Nel en Henk ging het heel goed. Voor ons was het na de halve finale afgelopen. Nel en Henk werden 2e. We hebben weer veel gezien deze dag. Het was een fijne dag! Ik had de bus om kwart voor zes, maar hij kwam eerder. Ik vond dat niet fijn voor Nel en Henk, want we zijn er altijd bij met de prijsuitreiking. Gelukkig konden we ze nog net feliciteren en toen vlug naar de bus. Dat gebeurt mij dus niet meer, gewoon om half zeven laten komen!.
Op maar weer naar de volgende dansdag en weer genieten!

Groetjes van Emmy

Link naar de foto's

.....

BRABANT DANST 30 – 31 MAART 2013 TE CUYK.

Zaterdag 30 maart was het weer zover: de grootste rolstoeldanswedstrijd van de wereld en wel de WorldCup voor de hoogste klasse en de open Dutch voor allemaal.
Super om daar met de Paasdagen in het vooruitzicht naar toe te gaan. Al die nationaliteiten bij elkaar, waar kom je dat nog tegen.
Het begon als altijd met de vlaggenparade en dit maal waren er 23 landen vertegenwoordigt, hierna natuurlijk de diverse sprekers, want dit jaar is erg bijzonder omdat het de 25 aflevering is van Brabant Danst.
Hierna kon de wedstrijd van start gaan met de D-klasse duo en combi wij hadden 1 paar in de duo D-kl 1 dit waren Chantal en Hennie Bruno. Ze hebben gedanst wat ze konden en het ging goed. Daarna kwamen Ria van Londen en Miranda, Miranda en Dagmar in de combi, Emmy en Marije en Marga en Marleen. Als laatste waren Nel en Henk aan de beurt want die dansen in de hoogste klasse dus de WorldCup.
Iedereen probeerde alles wat geleerd was in de praktijk te brengen en ik denk dat het ook wel gelukt is op wat black-outs na.
Afwachten wie er door is naar de halve finale en wie er een herkansing moet dansen.
Hennie en Chantal dansen een herkansing, evenals Ria en Miranda en Miranda en Dagmar, ook Nel en Henk dansen een herkansing maar dit was zoals verwacht.
Dan afwachten wie er in ieder geval een halve finale mag dansen, Marga en Marleen waren al zeker van een halve finale plaats maar ook Miranda en Ria, Miranda en Dagmar en zelfs Nel en Henk mochten een halve finale dansen. Heel jammer, maar voor Hennie en Chantal was dit keer geen halve finale haalbaar.
Na dat alle halve finales gedanst waren werd het voor de meesten weer spannend, behalve voor Nel en Henk want die wisten eigenlijk al dat een halve finale het hoogst haalbare was en dit was ook hun doel aangezien in de hoogste klasse er veel jonge dansers zijn en die dansen nu eenmaal anders, maar het doel is gehaald.
Marga en Marleen dansen een finale maar helaas verder bleef het voor iedereen een mooie halve finale, ik hoop toch dat iedereen tevreden is en nog lekker van de Pasen heeft kunnen genieten.

Uitslagen van zaterdag 30 maart.

Hennie en Chantal ------ 11de plaats debutanten klasse 1
Marga en Marleen -------- 6de plaats A-klasse duo 2 standaard
Miranda en Ria van L --- 12de plaats A-klasse duo 2 standaard
Emmy en Marije ---------- 7de plaats A-klasse duo 1 Latin
Miranda en Dagmar ----- 10de plaats A-klasse combi 2 standaard
Nel en Henk ------------- 10de plaats hoofdklasse A combi 2 standaard WorldCup

Dag 2 Eerste Paasdag 31 maart.

Weer op tijd aanwezig in Cuyk voor wederom een mooie dag dansen.
Ook Emmy en Marije waren mooi op tijd, dan begint het zelfde ritueel als gisteren en kunnen de wedstrijden beginnen. Deze dag dansen Emmy en Marije in de standaard 4 dansen en Nel en Henk in de senior klasse standaard 5 dansen.
Nel en Henk dansen een mooie eerste ronde en Marije en Emmy ook, Nel en Henk hebben 2 finales maar Emmy en Marije moeten afwachten of ze een halve finale mogen dansen of eerst een herkansing. Ze moeten eerst een herkansing dansen en dan weer afwachten. Nel en Henk beginnen aan hun 2de finale en deze loopt zo mogelijk nog lekkerder.
Marije en Emmy mogen een halve finale dansen en daar blijft het bij, maar de strijd was ook vandaag weer stevig.
Verder hebben we lekker genoten van het dansen en na de prijsuitreiking zijn ook wij lekker naar huis gegaan want morgen moeten Nel en Henk weer naar Rosmalen om te trainen voor de formatiedans met 5 paren voor de opening van het EK rolstoelbasketbal in Frankfurt op 28 juni.

Uitslagen zondag 31 maart:

Marije en Emmy ----- 8ste plaats A-klasse duo 2 standaard
Nel en Henk --------- 2de plaats Seniorklasse 2 standaard

======================

Foto's van Dalfsen zijn toegevoegd. Klik op de foto!

===========================

Lieve dansers en danseressen,

Om half zeven ging bij ons de wekker af, dus vroeg uit de veren om naar Wijchen te gaan.
Het was erg spannend omdat het de laatste keer was dat we in Wijchen konden dansen. Het is daar altijd gezellig en de organisatie was daar altijd perfect. Ze hielpen je daar altijd erg goed.

Om 9 uur waren we er allemaal. Nel ging vast de kaarten halen voor ons, zodat we naar binnen konden gaan. Om stipt 10 uur zouden de wedstrijden beginnen, dus we hadden nog even tijd om ons op te maken, koffie te drinken en eventjes in te dansen op de vloer. Uiteraard waren we allemaal zenuwachtig, maar de sfeer was al behoorlijk goed en we hadden er allemaal reuze zin in.
Chantal en ik hadden reuze pret, maar wij hadden helemaal geen idee dat we een medaille zouden gaan halen. Wij gingen er voor, dat was de hoofdzaak.
De wedstrijden verliepen erg goed, terwijl de jury wat veranderingen moest invullen omdat er wat deelnemers en deelneemsters ziek waren geworden of door andere omstandigheden niet konden komen.
Maar…. Alle dansers van onze groep hadden een medaille!

Marije- Emmy ............1ste plaats en promotie naar A klasse
Chantal- Hennie B .......5de plaats

Miranda- Dagmar ........1ste plaats en promotie naar A klasse

Marleen – Marga .........4de plaats
Miranda – Ria .............5de plaats

Nel – Henk .................5e plaats

Een bedankje hierbij aan Nel en Henk, die iedere donderdagavond met ons oefenen. Als zij er niet waren, hadden wij geen fijne, gezellige en goeie resultaten gehaald.
Zij zeggen altijd: DANSEN, DAAR MOET JE PLEZIER IN HEBBEN! De gezelligheid staat voorop!!

Groetjes,

Henny Bruno

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ZATERDAG 26 JANUARI 2013: DE LAATSTE WEDSTRIJD IN WIJCHEN TIJDENS WIJCHEN SWINGT.


Vandaag, zaterdag 26 januari 2013, was het dan zover: de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en tevens de laatste van Wijchen Swingt. Kijk hier de foto's welke weer door Cor van Londen zijn gemaakt.
Heel jammer dat het stopt na 20 jaar maar wel begrijpelijk. Het is zo moeilijk om sponsors te vinden en de financiën op orde te krijgen en daar moet je het toch van hebben want als je de wedstrijden veel duurder gaat maken komt er niemand meer.
We zijn met Marga- Marleen, Ria van L- Miranda, Marije- Emmy, Chantal- Hennie B en natuurlijk Dagmar gegaan.
We waren mooi op tijd aanwezig maar Nel had nog iets op te lossen, want vrijdagavond kwam ze erachter dat ze een stomme fout had gemaakt en vergeten was Miranda en Dagmar in te schrijven voor de combi.
Eenmaal binnen heeft ze dat gelukkig snel in orde kunnen maken.
Het feest begon met een praatje, maar daarna begonnen ook de wedstrijden gelijk.
Toen Chantal-Hennie en Marije- Emmy aan de beurt waren begon voor onze dansers de strijd, ook voor Miranda en Ria was het spannend, want het was hun eerste wedstrijd in de A-klasse.
Voor Marleen was het extra spannend, want die danste vandaag ook met Ann Dergeloo uit Belgie in de combi. Zodoende kwam Marleen dan ook in de combi uit voor België en in de duo voor Nederland.
Alle rondes verliepen voor allemaal lekker en de meesten waren dan ook door geplaatst naar halve of hele finale.
Nel en Henk moesten een herkansing dansen maar dat was ook de verwachting. In de eerste ronde worden er maar 3 doorgeplaatst en we waren met 9 paren. Wel bijna allemaal jongere dansers….
Dan is het wachten op de finales en ja hoor iedereen heeft finale gedanst, super.
De prijs uitreiking kwam gelijk achter de laatste ronde van Nel en Henk en de spanning steeg.
De uitslag volgt hieronder.

D-klasse duo 1

Marije- Emmy 1ste plaats en promotie naar A klasse
Chantal- Hennie B 5de plaats

D-klasse combi 2

Miranda- Dagmar 1ste plaats en promotie naar A klasse

A-klasse duo 2

Marleen – Marga 4de plaats
Miranda – Ria 5de plaats

Hoofdklasse A/B combi 2

Nel – Henk 5de plaats

Dan nog de uitslag van Marleen met Ann Dergeloo: deze zijn 2de geworden in de A klasse
combi 2.

Allemaal heel super gedanst! Het zag er goed uit en alle paren van de Velpse in de finale, wat willen we nog meer. Nu trainen voor de wedstrijd in Cuyk.

Het was een hele leuke dag en wij (Nel en Henk) dachten nog even terug aan onze eerste wedstrijd en die was in Wijchen op 24 januari 1998. Wij hebben dus 15 jaar in Wijchen gedanst.
De eerste wedstrijd was niet zo leuk als dat iedereen riep, maar dat kwam door de voorbereiding. Iedereen riep: het is zo leuk en zo gezellig, maar niemand had ons verteld dat het zo druk zou zijn. Eenmaal gewend aan de drukte zijn wij de wedstrijden in Wijchen heel leuk gaan vinden.
Het was allemaal mooi en redelijk op tijd afgelopen en we waren zelf dan ook om 18.00 uur thuis.

Allemaal tot ziens in Cuyk.

Groetjes Nel en Henk

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

......................................

Op 24 januari is Rita Jansen na een lang ziekbed rustig ingeslapen.

Rita is helaas maar 58 jaar geworden, maar een verder lijden is haar bespaart gebleven.

Wij zullen haar missen op de groep.

Wij wensen iedereen veel sterkte met verwerken van dit verdriet.

Alle Velpse (V)rijers

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

FOTO's van Malta zijn toegevoegd aan het verslag!

Verslag 27 december 2012 “kerst en oudejaarsavond”

Rond 16.00 uur stonden de eerste hulptroepen paraat om de zaal gezellig aan te kleden. Even overleggen hoe we de tafels en stoelen neer gaan zetten en dan aan de slag, maar al snel bleek toch wel dat Henk daar gewoon feeling voor heeft hoe die alles hebben wilde en het ook praktisch stond zodat alle rolstoelen ook nog overal tussendoor konden. Na ruim een uur was de hele zaal omgetoverd tot een gezellige kerstzaal, en konden we wachten tot iedereen binnen begon te druppelen. Binnen de kortste keer stond de keuken vol met de lekkere hapjes en drankjes waar de meesten van ons iets van meegenomen hadden. Onze” DJ” zorgde weer voor gezellige muziek en er werd dan ook volop gedanst. Ook was het erg leuk dat Anneloes nog even kwam met haar 7 maanden oude zoontje Froy. Na de koffie en de lekkere zoete hapjes haalden we alle overige hapjes en drankjes tevoorschijn, ook hier werd lekker van gesmuld. Na nog wat gezellige muziek en dans was het tijd voor de verloting, Iedereen stormde op de tafel af om te kijken of ze wat gewonnen hadden. De tijd vloog voorbij en rond 21.30 uur begonnen de eersten richting huis te gaan. Langzaam aan begonnen de hulptroepen alvast wat dingen op te ruimen e.d. en, zoals ze zeggen, vele handen maken licht werk. Ook bij het opruimen bleek dat Henk daar weer zijn handigheidjes voor had. Al met al was alles snel opgeruimd en kon iedereen bijtijds weer richting huis. Iedereen bedankt voor de heerlijke hapjes en drankjes! Ik zeg: volgend jaar weer!!!!!!!
Allemaal hele fijne jaarwisseling en swingend het nieuwe jaar weer in!!!!!!!!
FOTO'S

Miranda

======================

Rolstoelstijldanswedstrijd Dalfsen 15 december 2012

Beste allemaal,

15 December was het weer zover, we hadden wedstrijd in Dalfsen (Overijssel). Henk en Nel waren op dit moment aan het genieten van al het moois (en de kerstmarkt) in Bratislava.

Mooi op tijd kwamen we aan bij sporthal de Trefkoele, waar Marga en ik opgewacht werden door Miranda. Via een steile helling/daling (±18%) konden we de zaal in vergezeld met twee stoere kerels die alle rolstoelers te hulp stonden. De tafels waren naar groepen ingedeeld, en wij zaten op een rustige plek met genoeg ruimte om ons heen. Het eerste wat ik natuurlijk moest weten is of de vloer glad was. Nou, dat was die zeker! Mijn eerste stapjes op de Dalfsense dansvloer en ik ging al bijna onderuit! (beetje overdrijven moet natuurlijk kunnen.)

Nadat iedereen uiteindelijk was gearriveerd kon de wedstrijd beginnen. Natuurlijk werd eerst de jury voorgesteld waarvan een jurylid (Jessica Maybury) meegedaan heeft aan strictly come dancing 2012. En als internationaal jurylid was er Margareth Brix. Overige juryleden kwamen allemaal uit Nederland.

Als eerste waren de Hoofdklasse AB combi Latin, gevolgd door D-klasse combi 1 en combi 2. Dus Miranda en ik moesten al snel aan de bak! Natuurlijk dansten we de kerstengelen van de hemel, het ging niet perfect, ik was hartstikke nerveus, maar een beetje lief lachen naar de juryleden doet altijd wonderen. Ook was de muziek erg fijn om op te dansen, lekker in kerstsfeer en actualiteit (de samba was in gangnamstyle).

Marga en Marleen begonnen met de categorie A-klasse duo Latin 2. Zoals we van hun gewend zijn, en ondanks de korte oefenperiode zag het er vlekkeloos uit. Kort hierna mochten Miranda en ik meteen al onze herkansing / finale dansen. Deze ronde ging voor ons een stuk beter en minder zenuwachtig. Voor de middagpauze was ook de herkansing / finale voor de A-klasse duo Latin 2. Daarna moesten Marga en Marleen zich snel omkleden, want die middag zouden ze starten in de A-klasse duo Standaard. Voor mij en Miranda zat er niks anders op dan de HELE middag wachten op de uitslag.

Die middag was het dan zover voor Marga en Marleen, ze konden starten in de A-klasse duo Standaard. Zowel de eerste ronde als de herkansing / finale was mooi om te zien. Ze hadden het fantastisch gedaan! Nadat ook de hoofdklasse AB combi standaard hun finale gedanst hadden was het eindelijk tijd voor de uitslag! We hadden er even op moeten wachten, maar dan was het ook zover!!

Al met al een geweldige wedstrijd en hebben we met veel trots de volgende resultaten behaald:

* Miranda van den Heuvel & Dagmar ter Pelkwijk
D-klasse combi 2 – 1e plaats

* Marleen Merkus & Marga Roelofsen
A-Klasse duo 2 – Standaard – 2e plaats
A-klasse duo 2 – latin – 4e plaats

Als laatste wil ik nog even vermelden dat de gekozen muziek zoals altijd weer geweldig was. Zo hebben we onze schoonmoeders uit het raam gezongen, gezellig de kerstsfeer beleefd en hebben we ook een paar oude klassiekers voorbij horen komen. Wat een geweldige dag!

Dalfsen, tot volgend jaar! Of het nou in de nieuwe of oude sportzaal is, dat zullen we dan wel zien!

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2013 toegewenst!

Dagmar

================================

Rolstoeldanswedstrijd in Malta op 24 en 25 november.

Foto's:

22-23 november
24-25 november (de wedstrijddagen)
26-27 november (dagjes uit)
28-29 november (tripjes naar Crafts village and Valetta)
30 nov-1 dec

Op woensdag 21 november vertrokken Ria, Cor, Miranda, Marga, Marleen, Maria, Ans, Henk en Nel vanaf Dusseldorf naar Malta.
Om 11.10 uur zou het vliegtuig vertrekken maar dat werd 10 minuten later, om 14.20 landden we op Malta.
Het was als vanouds, lekker weer.
Pippa stond ons op te wachten en vroeg gelijk aan Henk of hij naar een kapotte rolstoel kon kijken.
Lekkere binnenkomer, maar goed we begrijpen ook wel dat de danser van die stoel behoorlijk in de rats zat, Henk heeft het zo goed en zo kwaad als hij kon opgelost.
De eerste middag gelijk maar water in geslagen en wat rond gekeken, om 18.00 uur rustig naar het restaurant gegaan voor het diner en als vanouds was dit weer erg lekker.
Na het ontbijt donderdag nog weer even wezen wandelen in de zon en lekker rustig aan gedaan.
Nel en Henk hadden donderdagavond nog een training.
Zoals afgesproken willen we elke dag dat we in het hotel eten om 18.00 uur aan tafel want dan heb je nog wat aan de avond.
Vrijdag voor iedereen een rustige dag en ’s avonds de welkomstborrel, dit liep wat anders dan gehoopt, maar na een programmaboekje bemachtigd te hebben even kijken wie wat en wanneer moet dansen en daarna rustig de kamer opzoeken.
Zaterdag na het ontbijt was het opmaken en kleding klaar leggen want om 12.00 uur zou de eerste bus richting Universiteitshal vertrekken.
Alles verliep mooi op tijd en we waren allemaal op tijd in de hal. Nadat Ria, Miranda, Marleen en Marga gedanst hadden was het tijd voor de officiële opening met het Michel Jackson dansje. Leuk, maar het verliep een beetje rommelig. Hierna was het de beurt aan Nel en Henk om te dansen, het ging lekker maar helaas geen finale plaats.


Miranda en Ria werden 5de en Marga en Marleen 4de.
De dag zat erop en wij kunnen ons niet heugen dat het ooit zo op tijd geweest is.
Op naar het hotel, douchen en naar bed want er volgt nog een tweede dag. (foto's)
Zondag 25 november dansten alleen Marleen en Marga in de duo A standaard, dus voor Miranda, Henk en Nel was het lekker zitten en kijken. Ria en Cor waren in het hotel gebleven.
Ook de tweede dag weer de opening, maar ditmaal verliep alles goed, ook het dansje.
Marleen en Marga werden 3de in de standaard duo.
Weer was het mooi op tijd afgelopen en zijn we naar het hotel gegaan. Te moe om nog naar de bar te gaan, dus even op het balkon zitten en toen naar bed.
Heerlijk: maandag 25 november, we kunnen van de vakantie gaan genieten, we hadden afgesproken om een dagje uit te gaan.
De bus stond om 09.00 uur voor en die bracht ons onder andere
naar Gozo, ditmaal waren ook Bart, Jan Postulart, Ger en Joke van Zandwijk van de partij.
Hele leuke dag gehad en weer mooie plekjes gezien en laten zien. 's Avonds genoten bij de farewell party...
Dinsdag 27 november: even vrij. Miranda, Marga, Ria, Cor, Marleen, Maria en Ans gaan naar het dolfijnenpark Mediterraneo, wij gaan naar Valetta, even lekker niets doen.
Woensdag 28 november gingen Marleen, Maria en Ans weer naar huis, ze werden om 04.00 uur opgehaald in het hotel en Miranda en Marga waren zo stoer om hun uit te zwaaien, dit werd erg op prijs gesteld.
Wij hebben de rest van de week nog wat tochtjes met het openbaar vervoer gedaan, samen met de anderen.
En toen was het alweer snel zaterdag en zondag moesten wij zo vroeg opstaan want ook onze bus zou om 04.00 uur klaar staan om ons naar het vliegveld te brengen.
Op het vliegveld troffen we een balie medewerker die duidelijk last had van een ochtend humeur maar alles kwam goed en wij zijn ook weer heelhuids in Nederland aangekomen.
Eerst de koffers uitpakken en dan niets meer want we hebben het helemaal gehad.
Bijtijds naar bed want voor Henk liep de wekker maandag weer gewoon om 05.45 uur af.

Het was weer een hele leuke vakantie en we genieten er nog steeds een beetje van.
Nu voor de andere dansers op naar Dalfsen en voor Henk en Nel naar Bratislava, die vertrekken vrijdagmorgen heel vroeg met de auto naar Slowakije.

Allemaal bedankt en van af deze plaats hele fijne Kerstdagen en een Swingend Oud en Nieuw.

Groetjes Nel en Henk.

ZONDAG 28 OKTOBER DEMO IN HAARLEM.

Wij waren gevraagd om zondag 28 oktober een demo te verzorgen in Haarlem op de 55+ Beurs.
Ook zouden we nog een paar mee nemen in de leeftijd boven de 55 jaar, dit zouden Emmy en Marga zijn, maar helaas Emmy belde mij (Nel) zaterdag dat ze niet genoeg kilometers meer had dus ook niet naar Haarlem kon komen en mede hierdoor kon Marga ook niet komen.
Dan maar de hulplijn uit gegooid naar Miranda en Ria alhoewel deze nog echt niet in die leeftijd categorie vallen, maar je moet wat toch.
Miranda en Ria hadden wel zin om te gaan dus was ook dat probleem opgelost.
We gingen om half tien op weg naar Haarlem want het is niet direct naast de deur. Mooi op tijd waren we aanwezig en ook Miranda, Ria en Cor reden op dat moment voor ons.
Bij aanmelding kregen we te horen welke ingang we konden nemen en gingen de ruimte bekijken.
We hadden van Corrie van Hugten al wel vernomen dat er vloerbedekking lag en ja hoor mooie heugafeld tegels, maar ja misschien wel mooi maar niet echt fijn om op te dansen. Niet getreurd, we zijn wel wat gewend, daarna op zoek naar de stand die er was van de SRN en daar de spullen weer uitgestald.
Om 12.00 uur zou onze eerste demo beginnen dus voor die tijd de cd’s af gegeven en duidelijk gemaakt dat ik wel in de buurt bleef om te zeggen welke hij moest draaien aangezien het niet geheel begrepen werd.
Mooi op tijd konden wij beginnen aan onze eerste ronde, maar even starten met iets dat nogal veel lawaai kan geven namelijk de Phraze Grace Mixer, hierna een single wals duo, hierna een quickstep en Eng. wals combi en duo. Er was redelijk wat publiek en dat maakt het altijd wat leuker, want dan weet je waarvoor je het doet.
De ruimte waar wij dansten was ook prima, bij het podium en voor het terras van het restaurant gedeelte.
Na de Eng. wals hebben we nog een Ierse dans gedaan, wat uitgelegd aan het publiek en dan gauw wat drinken want, wat kost het een energie! Inmiddels was het eerste half uur om.
Om 13.00 uur zou het tweede blok beginnen en er moet gezegd worden: de tijden werden strikt gehanteerd en dat hebben we vaak anders mee gemaakt! Dan moet het rolstoeldansen altijd wat korter, maar ditmaal dus niet.
In het tweede blok hebben Henk en ik het hele standaard dans programma combi gedanst, daarna deden we nog een Glendevon wals en een Paso Doble. Van tevoren had ik al gevraagd aan het publiek wie er in het combidansen het zwaarst zou hebben.
Nu kwam eens niet het antwoord, nou die lopende want die werkt zich 3 x in de rondte, nee nu kwamen de goede antwoorden van: voor allebei is het even zwaar.
Ook had ik gevraagd wie het eens wilde proberen om in een rolstoel te dansen maar vanuit het publiek kwam er niemand, alleen de beste meneer achter de geluidsknoppen zette ik voor het blok en deze vond het toch wel moeilijk maar ook vooral heel leuk om te weten hoe het aan voelt. Na afloop kreeg ik met moeite mijn rolstoel terug, maar ja, zonder rolstoel is het moeilijk om thuis te komen dus toch maar gezegd, helaas maar je moet er uit.
Toen zat onze demo erop en konden we weer huiswaarts keren, maar Henk en ik gingen toch nog eerst even een rondje beurs doen en daarna naar huis, Het was leuk, maar heel zwaar. Het is ook lang geleden dat ik zere spieren had maar nu voel ik ze toch wel weer.
Om 16.00 uur waren wij weer thuis en konden we met onze bezigheden weer verder.
Op naar de volgende demo.

Groetjes Nel en Henk

==============

Venlo danst grenzeloos 2012:

ZATERDAG 20 OKTOBER 2012

Het is weer zover, de jaarlijks terugkerende rolstoeldanswedstrijden en tevens Benelux kampioenschappen te Venlo.
Om 07:15 uur stonden wij (Henk en Nel) bij Miranda voor de deur om haar mee te nemen naar Venlo. Aangezien Miranda toch ook in Ede woont is dat een kleine moeite.
Miranda stond al klaar en Henk hielp haar in de auto en konden we op weg naar Venlo.
Wij wisten al dat wij pas rond het middag uur zouden moeten dansen maar ja, voor de andere dansers van de groep is het toch ook wel erg prettig als wij er ook al zijn. Zodoende toch royaal op tijd aanwezig om de kaarten te halen.
Dit keer deden er maar 3 paren van de groep aan deze wedstrijd mee.
Aan Marije en Inge ditmaal de beurt om het spits af te bijten, de eerste ronde ging lekker en er werd goed aan het huiswerk gedacht.
Aan het eind van de ochtend rond 11.10 uur moesten Miranda en Ria voor de eerste keer dansen en ook bij hun ging het goed.
Omdat er geen grote groepen waren hoefden beide paren maar 2 finales te dansen.
Wij moesten wel een voorronden, herkansing en finale dansen aangezien er in plaats van 7, 9 paren aanwezig waren.
De eerste ronde liep niet geweldig. Het was erg vol op de vloer, wij gingen al uit van een herkansing dus dit was geen verrassing, toen begon het wachten, we gingen er van uit dat we geen finale zouden dansen, aangezien er toch wel heel wat jonge paren op de vloer stonden en wij als 60+ misschien wel wat minder zouden opvallen.
Het was dan ook een grote verrassing dat ons nummer werd op genoemd, dit drong niet helemaal bij Henk door want hij zat met een ander nummer in zijn hoofd.
Dus ik trok hem zowat de vloer op.
Nadat de verbazing weg was hebben we de sterren van de hemel gedanst.
Na onze finale, die de wedstrijden afsloot, begon bijna gelijk de prijsuitreiking, hieronder volgen de resultaten.

Marije - Inge 3de plaats
Ria - Miranda 3de plaats
Nel - Henk 5de plaats

Wij hebben genoten van een fijne wedstrijddag en waren helemaal tevreden. Foto's, gemaakt door Cor!

Op naar de volgende wedstrijd op 15 december in Dalfsen, Henk en Nel zijn daar niet bij aanwezig maar er zorgt wel iemand dat alles in orde komt.

Groetjes Nel en Henk

===========

PAPENDAL 06 oktober 2012

.

Op zaterdag 6 oktober was weer de jaarlijks terug kerende wedstrijd op Papendal.
Ditmaal zouden er van de Velpse (V)rijers 4 paren mee dansen, 3 paar in de duo en 1 paar in de combi.
Al vroeg waren we aanwezig, vanaf 09.30 uur konden de kaarten al af gehaald worden en je wil toch ook een leuk plekje zien te bemachtigen.
Altijd weer een feestje om de G dansers in actie te zien, wat een plezier.
Om 13.10 uur begon het rolstoeldansen met de duo klasse in de latin, samba, cha cha, rumba en paso doble, in deze serie deden 10 paren mee.
Emmy met Marga, Miranda met Ria en Inge met Marije. Vooral voor de laatste was het erg spannend want eigenlijk is dit te hoog gegrepen, maar wel een uitdaging.
De donderdag 4 oktober hadden al deze paren nog een advies en huiswerk mee gekregen, let op, zet wat spanning in je lichaam en ja hoor iedereen heeft dit ter harte genomen maar vooral Marije, wat een verschil maakte dat zeg.
Na de duo moesten wij, Nel en Henk, op de vloer voor de combi wedstrijd, hieraan deden 15 paren mee dus een hele kluif om daar doorheen te komen. De combi paren dansten achtereenvolgens de eng.wals, tango, weense wals en quickstep. Voor ons ging het erg lekker en we hadden er een goed gevoel over.
Op naar de herkansingen, nu moesten eerst de combi paren op de vloer maar wij waren tot onze verrassing doorgeplaatst naar de halve finale. Na de combi de herkansing voor de duo paren en alle 3 de paren moesten een herkansing dansen maar dat was als verwacht.
Dan de halve finale, eerst weer de combi en we gingen weer erg lekker, daarna was het de beurt aan de duo en Marga en Emmy en Ria en Miranda mochten een halve finale dansen, helaas vielen Inge en Marije net buiten de halve finale.
Bij de finale was het spannend, nu weer eerst de duo paren Emmy en Marga mochten een finale dansen helaas vielen nu ook Miranda en Ria af.
Na de duo was het de beurt aan de combi en ja hoor wij mochten de finale dansen, een super gevoel want met zoveel jong geweld en dan wij als toch wel ouderen, mochten door.
De prijs uitreiking kwam vlak achter de finales. De uitslag volgt hieronder

Duo klasse:
Marga en Emmy 7de plaats
Miranda en Ria 8ste plaats
Inge en Marije 9de plaats.

Combi kl.
Nel en Henk 6de plaats

Nu gaan voor bereiden op de wedstrijd in Venlo, deze is al op 20 oktober.

Groetjes Nel en Henk

Foto's Papendal 2012

-------------------------

Rolstoel danswedstrijd in Wiesbaden op 29 september 2012.

Op vrijdag 28 september gingen we vol goede moed op weg naar Frankfurt. Eerst haalden we Miranda op om 10.15 uur en daarna via een benzinestation bij Oosterbeek waar Ria en Cor al stonden te wachten naar Dagmar in Arnhem om vervolgens door te gaan naar Frankfurt.
Alles ging super goed en geen enkele file hield ons tegen dus we waren mooi op tijd in Frankfurt, het was inmiddels 14.30 uur.
Ingecheckt in het hotel, koffers uitpakken wat drinken en al wat andere gasten zoals Pippa, Margaret en Leona gedag gezegd te hebben zijn we een stuk gaan wandelen, het weer was super.
Op de terug weg kreeg Ria het wat zwaar met het rollen want ja ze had haar duw handvatten vergeten dus moest ze het zelf doen.
Henk zag dat het toch wel erg moeilijk ging dus reed mij achter de rolstoel van Ria zodat ik haar stoel vast kon pakken en tegelijk een beetje kon duwen.

Terug in het hotel even opfrissen en naar het restaurant, inmiddels was het al 20.00 uur en de magen begonnen behoorlijk te rammelen.
Helaas moesten we nog wel een half uur wachten voordat de soep door kwam maar degene die geen soep wilden moesten nog veel langer wachten want eerst moest de soep op.
Toen kwam eindelijk het hoofd gerecht en we hadden van te voren door moeten geven wat we wilden, vis of vlees.
Dagmar, Ria, Nel wilden vlees en dat kwam als eerste op de tafels, toen was de vis aan de beurt Maar onze tafel was als 1 van de laatste voor de vis en ja hoor Henk en Miranda hadden hun bord al voor zich maar Cor nog niet.
Toen kwam het hoge woord eruit, helaas Cor voor jou geen vis want die is op, ja hoe kan dat nou, we hebben ruim van tevoren moeten bestellen en nu is het nog op, grote teleurstelling bij Cor maar ja dan maar vlees. Er waren nog meer mensen die vis wilden maar ook voor hen was het op, dit was niet best geregeld.
Inmiddels was het 22.00 uur geworden en we gingen de bedden op zoeken het was mooi geweest.
De volgende dag na een redelijk goede na
chtrust zaten wij (Nel en Henk) om 7.00 uur aan het ontbijt. Lekker op tijd, dus we hadden veel tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd.
Om 9.00 uur vertrokken we naar Wiesbaden.
Mooi op tijd aanwezig zodat we een mooi plekje konden opzoeken om met z’n allen bij elkaar te zitten.
De wedstrijd voor Dagmar en Miranda in de combi begon om 11.15 uur en ze dansten de sterren van de hemel, onderweg was Dagmar even aan het flirten met 1 van de jury leden, tja omkoping!!!!
De tweede ronde volgde al snel en ook dit keer ging het goed, Dagmar was hiermee dus ook klaar met dansen en kon lekker de rest van de dag alles op haar gemak bekijken zonder wedstrijd stress.
Toen waren Ria en Miranda aan de beurt en ik heb Ria nog nooit zo nerveus gezien, maar het ging goed ook de jive viel best mee.
Ook hun tweede ronde kwam er snel achteraan en ook deze keer zag je duidelijk de stress bij alle twee maar het ging goed.
Wij (Nel en Henk) waren pas om 15.45 aan de beurt en ohhhhhhhhh wat duurde die dag lang maar eenmaal op de vloer ging het als een speer. Alles liep zoals we gehoopt hadden en we waren dan ook 100% tevreden.
De tweede ronde kwam ongeveer een kwartier later en ook deze ronde ging naar wens, dan is het wachten op de prijs uitreiking.
Hieronder volgt de uitslag:

... ...

Dagmar Miranda Combi 1ste plaats

Miranda Ria Duo A 4de plaats

Henk Nel Combi hoofdklasse A 3de plaats.

We waren allemaal erg blij met deze resultaten.

Na de prijsuitreiking werden de tafels klaar gezet voor de party, dit keer was er weer veel werk gedaan door de dansers van de groep uit Frankfurt, al het eten was door deze mensen gemaakt en er was genoeg, leuk om mee te maken, een buffet in een hele andere stijl, geen restaurant eten maar eten zoals thuis, erg leuk en erg lekker.

Na het eten zijn we terug gegaan naar het hotel waar wij (Nel en Henk) even onder de douche doken en de anderen zich ook even gingen opfrissen, hierna even naar de bar om gezellig de dag af te sluiten.
Om 22.00 uur was ik (Nel) het helemaal zat en ging naar bed samen met Henk. Ria, Cor, Miranda en Dagmar zijn nog even gebleven maar gingen ook niet heel laat naar bed.
Zondagochtend hebben we heel rustig zitten ontbijten want wij (Nel en Henk) hadden nog een bespreking met Andrea, Jean Marc, Alex, Jaqueline, Birgit, Reiner en Pippa om 11.00 uur.
Om 12.45 uur waren we weer terug in het hotel om de anderen op te halen en huiswaarts te gaan, jammer genoeg waren er nu wel een paar file’s maar we waren toch om 18.15 uur weer thuis.
Het was een fantastisch weekend. Kijk hier de foto's

Groetjes Nel en Henk
-------------------------

DONDERDAG 6 SEPTEMBER IS HET WEER ZOVER, DAN GAAT HET NIEUWE SEIZOEN WEER VAN START.
WIJ HOPEN JULLIE ALLEMAAL WEER TE ZIEN. AAN DE VERSCHILLENDE REACTIES TE HOREN EN TE LEZEN HEEFT IEDEREEN ER WEER ZIN IN!

TOT DONDERDAG, HENK EN NEL

------------------------

Demo/workshop in Veenendaal op dinsdag 10 juli.

De laatste week voor de zomerstop hadden we een aanvraag gekregen om een demo/workshop in Veenendaal bij het activiteiten centrum de Boogh te verzorgen.
De demo zou op dinsdag morgen 10 juli plaats moeten vinden.
Nu is het nooit moeilijk om dansers warm te krijgen voor een demo/workshop en ook deze keer waren er wel een paar dansers die graag naar Veenendaal wilden komen.
Wel moesten ze er vroeg voor uit de veren, want de demo zou om 10.00 uur moeten beginnen en met een pauze er tussen, duren tot 12.00 uur.
Emmy was 1 van de dansers die ook kwamen, wel was Emmy heel erg vroeg aanwezig aangezien ze bij het plannen van haar rit hadden gezegd dat ze er ongeveer 86 minuten over zou doen en dus stond de bus al om 07.35 uur voor haar neus.
Gelukkig was het gebouw wel open en het weer was ook nog niet zo heel slecht, dus ze stond buiten op ons te wachten.
Alle anderen waren ook mooi op tijd en we konden dus echt om 10.00 uur van start.
Eerst wilden we wat dansen laten zien en daarna met de mensen wat dansen - althans de mensen die dit wilden - want sommigen hadden bij voorbaat al gezegd niet mee te willen doen en alleen maar te willen kijken.
Zo was er ook een jongeman die in het begin niet echt enthousiast leek, maar naar mate de tijd vorderde kreeg hij steeds meer plezier en danste met Carmen zelfs nog even combi, maar hij had ook een verzoekje en dat was een polonaise en ja wat is een polonaise zonder vogeltjesdans.
In de pauze kwam er iemand naar mij toe en die vroeg of we soms mee wilde lunchen, zo ja, dan konden we vast aan geven wat we wilde eten.
Nou dit was niet tegen dovenmansoren gezegd en de bestelling was ook gauw geplaatst.
Na de pauze nog gedanst en toen was het zo 12.00 uur en kwam het eten al binnen.
Keurig verzorgt, dit hebben we weleens anders meegemaakt.
Het smaakte allemaal erg lekker en we konden dus om ongeveer 13.00 uur allemaal voldaan huiswaarts gaan.
De begeleiding van die ochtend vond het een zeer geslaagd geheel en hoopte ons nog een keer te mogen uitnodigen.
Nou als het dan weer zo gaat, dan zijn wij dik tevreden.

Nu kan dan toch de zomerstop beginnen, alhoewel er altijd dansers blijven die hopen dat we maar weer gauw een aanvraag voor een demo krijgen, want dan kunnen/mogen ze weer mee doen. Kijk hier voor de foto's

Groetjes en bedankt allemaal.

Nel en Henk van der Vegte
-----------------------------

Afdansen Tiel en Arnhem op 23 juni in Wageningen. Lees hier het verslag en bekijk hier de foto's!

Verslag van demo/workshop in Doorn, bij Bartimeus (instituut voor blinden en slechtzienden).
+ Huldiging kampioenen in Veenendaal

Foto's Doorn
Foto's Veenendaal

DIDAM OP STELTEN

Vandaag, zondag 3 juni een geweldige dansdemo gegeven in Didam. Helaas dreigde de regen roet in het eten te gooien, maar gelukkig werd besloten om het zang- en dansgedeelte naar binnen te verplaatsen. Voor foto's: kijk hier!

 

Overleden: Leo Tissen.

Zojuist hebben wij vernomen dat Leo 26 mei 2012 op 63-jarige leeftijd is overleden. U kunt afscheid nemen van Leo op woensdag 30 mei van 19:00 - 20:00 op Sprokkelweg 8.
De rouwdienst zal worden gehouden op vrijdag 1 juni om 11:30 in het KKC.
De crematieplechtigheid vindt om 13:30 plaats in de aula van het crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 in Arnhem.

Wij wensen Ria en ook de rest van de familie heel veel sterkte met dit verlies en de kracht om dit te verwerken.. Leo: rust zacht!

 

Afdansen 2012

Het afdansen voor de groepen van Tiel en Velp/Arnhem wordt dit jaar gehouden op zaterdag 23 juni. We willen om half elf uiterlijk beginnen, de zaal is vanaf half tien open. Aansluitend aan het afdansen is er voor diegenen die dat willen, een lunchbuffet. Het afdansen wordt gehouden in:

Hof van Wageningen
Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen

WOENSDAG 9 MEI 2012 MET VALYS OP WEG NAAR SUPPORT

Op woensdag 9 mei 20012 kwam mijn zus Gerdie bij mij thuis. Wij hadden eerst overlegd of wij toch wel of niet naar de beurs zouden gaan, omdat onze moeder zo slecht was.
Na lang gepraat ging wij toch uiteindelijk op weg naar Support. Dat wou ik heel erg graag, omdat het maar één keer in de twee jaar is en daar steek ik nog veel van op voor mijn eigen situatie. Ik ben nog niet klaar met alle aanpassingen en daarom ga ik nog steeds naar Support.
Voor mij mag ieder jaar wel zo iets zijn dan ben ik iets eerder klaar met de aanpassingen in mijn huis. Die dag zie ik echt niet als uitstapje, dit zie ik als noodzaak voor mij dat ik zo lang mogelijk zelfstandig blijf wonen. Daarom ga ik nog voorlopig nog steeds naar Support.
Natuurlijk ben ik heel erg moe als ik die avond thuis kom en heb ik heel veel pijn, vooral in mijn nek. Maar ja, dan moet maar niet meer weg gaan.
Wij waren rond half drie/drie uur al klaar. Toen zei ik tegen mijn zus: kom op wij gaan al vast naar buiten, dan kan jij ook roken. Zo gedaan.
Maar, toen wij buiten kwamen kwam de pret pas goed op gang. Wij hebben heel lang niet zo gelachen dan die middag. Het leek net of de baas van VALYS ons op stond te wachten.
Wij kregen wat te drinken en eten van die baas en daar kwam de ander aan van Valys en die vroeg netjes aan ons of wij klaar waren van de beurs en wij zeiden netjes ja.
Maar ik zei: wij hebben de terugtijd pas om half vijf! Oh, zei hij en kwam nog drie of vier keer opnieuw vragen. Even later zag ik een andere chauffeur naar buiten komen, die ik ook ken maar ook nog één van mij flat. Op het laatst dacht ik: ik moet zeker met hem mee. Maar dat was ook niet zo.
Maar later kwam er uit dat groepje ook één en hoorde dat hele verhaal . Ik heb mij eigen busje bij mij, ik neem ook één mee dan rij ik wel iets om. Dan kunnen Annie en haar zus ook mee.
Toen waren we toch nog op tijd thuis en dan nog wat eten.
Maar ondertussen ging mijn zus ook om half tien pas weg.
En toen moest ik ook nog de was aanzetten. De volgende dag kwam mij huishoud werkster ook weer en die avond ook weer naar dansen. En die zelfde donderdag ook nog kreeg ik nog een telefoontje van VALYS, die wilde verontschuldigen aanbieden, dat zij het verkeerd veranderd hadden.
Toen kreeg ik die zaterdag ook nog een bos bloemen aan huis gebracht.
En dit is ook echt gebeurd.

Annie.

Foto's van Rheinsberg: Staan hier

Verslag 27 t/m 29 april Rheinsberg (Duitsland)

Vrijdag ochtend vroeg vertrokken we vanaf Ede naar Arnhem om Dagmar op te halen.
De lange zit naar Rheinsberg kon beginnen, we zouden er met pauze ongeveer 8 uur over rijden. Halverwege bij Hamburg hebben we nog een tussen stop gemaakt waar we even een broodje hebben gegeten en een plas pauze hebben gehouden.
We konden weer met volle vaart op weg.
Het leek erop dat we ruim op tijd aan zouden komen maar helaas er ontstond nog een behoorlijke file, dat werd veroorzaakt door een ongeluk.
Aan het einde van de middag arriveerden we bij hotel Am See (aan het meer)
Beide kamers hadden uitzicht op het meer.
Na de koffers te hebben uitgepakt hebben we nog even een wandelingetje gemaakt om het hotel, waar ons werd geadviseerd om op de hoek een ijsje te gaan eten. Ze kunnen daar ijs maken met meer dan 365 verschillende smaken, denk hierbij aan paprika en tomaat……. Mmmmmmmmmm.
Vraag aan Henk hoe het smaakt, de dames hielden het safe met de smaken bosvruchten, kers en tropisch fruit.
Zoals bij de meesten van jullie bekend, stond er ‘s avonds een uitgebreid diner buffet klaar.
We begonnen met konijnenvoer (salade) gevolgd door een heerlijk kopje uiensoep - ideaal om je tegenstanders van de vloer te dansen.
Dagmar dacht heerlijk een gevulde gepofte aardappel te eten, maar het bleek een overheerlijke gevulde champignon te zijn, Beetje jammer.
Bij het toetje aangekomen werd het dienblad alsmaar voller en voller.
Het begon bij 1 toetje per persoon maar breidde zich al snel uit naar minimaal 2.
' s avonds hebben we onze hersens laten kraken bij een potje “Duitse” scrabble.
En zeggen we voor vanavond: Welterusten.
Na een beroerde nacht slapen op harde bedjes, moesten we ons nog haasten naar het ontbijt.
Waarna we onze eigen rolstoelen omruilden voor comfortabele stoelen met erg veel steun voor rug en armen (ahum), zodat we lekker een wandeling konden maken in de tuinen van het kasteel, dat naast het hotel gelegen is.
Onderweg kregen we tegenliggend bezoek van Ssssssssjonnie de slang, die kronkelend de weg versperde en ons met de schrik achter liet.
Henk heeft zich weer in het zweet gewerkt om ons naar boven te duwen, maar daardoor konden we wel genieten van een prachtig uitzicht met een hemels blauwe lucht en een lekker zonnetje.
Terug in het hotel hebben we nog nagenoten van de zon op ons balkon Het werd ons wel een beetje heet onder de voeten (en in de nek), waardoor we toch maar naar binnen zijn gevlucht.
Voordat de wedstrijd ’s avonds begon, konden we nog even oefenen.
Zelfverzekerd en met volle moed gingen we de wedstrijd tegemoet.
Alle paren moesten in een parade de vloer op en er werd per paar kort iets over hen verteld.
Er werd gestart met de Standaard Combi 1 en 2, daarna waren wij al aan de beurt. Wij stonden op de vloer met 1 Duo paar en met de Combi 1 en 2 paren.
Wij waren tevreden over allebei de rondes die we dansten, tijdens de uitslag bleek ook dat de jury dat met ons eens was. We zijn op de 1STE PLAATS geëindigd!!!!!!
Super trots, maar toch verbaasd over de gang van zaken, gingen we de vloer af met alleen een URKUNDE. Zelfs onze Duitse concurrenten gingen met alleen een URKUNDE de vloer af.
Met grote excuses kregen we uiteindelijk toch nog een medaille en glazen beeldje.
Natuurlijk moesten we toch even testen of de medaille wel echt was, maar dat was wel het geval, en geen stukje plastic.
We kregen nog een geweldig leuke nieuwe dans aangeleerd, waar we bijna niets meer van weten. Moe, maar voldaan, zochten we onze bedjes op……………….. en gevonden.
De volgende ochtend, na wat minder gehaast als de vorige ochtend, hebben we lekker ontbeten en na het uitchecken auto inpakken en op naar Nederland.
Carmen, we hebben de spookrijder niet gezien helaas!!!!!!!!!!!!!!!
Wij vonden het een geweldig avontuur.

Groetjes Dagmar en Miranda
Bedankt voor alle felicitaties via sms en facebook.

21-04-2012 en 22-04-2012 Open Belgisch Kampioenschap.

Op zaterdag 21 en zondag 22 april werd in Lommel het Open Belgisch Kampioenschap gehouden.
Nel en Henk waren zaterdag aanwezig voor de combi en duo standaard hoofdklasse 2.
Henk was niet erg lekker, eigenlijk wel ziek te noemen maar ging toch door.
Wij behaalden in de combi een mooie 6de plaats en in de duo een mooie 2de plaats.
Gelukkig hoefden ze niet zover terug te rijden want ze hadden een leuk hotel geboekt in Leende, een half uurtje vanaf Lommel.
Op zondag gingen ze weer richting Lommel en Henk was nog steeds niet goed, in Lommel zouden ook Miranda en Ria met Cor komen.
Wij kwamen bijna gelijktijdig aan bij de mooie grote Souverijnhal.
Alles liep weer lekker rustig. Nel en Henk moesten vandaag alleen in de hoofdklasse duo latin 2 dansen, Ria en Miranda dansten hun eerste duowedstrijd in de A-klasse 2.
Het ging goed en ze behaalden een mooie 4de plaats terwijl Nel en Henk een mooie 2de plaats behaalden.
Helemaal tevreden gingen we allemaal weer naar huis, een beetje bijkomen en weer verder met de dagelijkse dingen en opmaken voor de wedstrijd in Rheinsberg die het weekend van 28-29 april zou gaan plaatsvinden.

Foto's van Lommel: Staan hier

29-04-2012 Wedstrijd in Rheinsberg- Duitsland.

Op vrijdag 27 april vertrokken Nel, Henk, Miranda en Dagmar naar Rheinsberg.
Het is een behoorlijk stuk rijden dus ze vertrokken om 8 uur bij Dagmar in Arnhem om vervolgens tegen 16.00 uur in Rheinsberg aan te komen.
De reis verliep voorspoedig met hier en daar wat oponthoud door de files.
Eenmaal in Rheinsberg, hebben we onze kamers opgezocht, koffer/tas uit gepakt en zijn we het hotel gaan verkennen.
Dagmar vond het wel een heel luxe hotel. Wij - Nel, Henk, Miranda - waren er al eens geweest, dus voor ons was het bekend terrein.
Op onze bedden vonden we de indeling voor de wedstrijd van zaterdag 28 april en wat blijkt, we hebben de hele zaterdag gewoon vrij, de wedstrijd begint pas om 19.00 uur en de zaal gaat open om 18.00 uur.
Heel fijn, die extra vrije tijd en het was ook nog schitterend weer.
We zijn even wat rond gaan lopen en hebben een ijsje gegeten bij een ijssalon die meer dan 365 smaken ijs kan bereiden - voor ieder die dat wil.
Henk nam een ijsje met tomatensmaak maar de tomaat was ver te zoeken evenals mijn kersen ijsje, Dagmar had meer geluk met haar tropical ijsje. Ja en van Miranda weet ik niet meer welke smaak ze had, maar ik geloof rode vruchten.
Daarna zijn we ieder onze eigen gang gegaan.
Wij hebben heerlijk nog even op bed gelegen en Miranda en Dagmar hebben op hun balkon gezeten, dit was duidelijk zichtbaar want ze begonnen er al een beetje als kreeften uit te zien.
We hadden in plaats van een diner een lunchpakket besteld, aangezien we ’s avonds geen tijd ( en zin) hadden om te gaan dineren. Het was wel veel, hier konden we bijna 2 dagen van eten.
Om 18.00 uur zijn we naar de zaal gegaan en kregen we ons startnummer, we zaten aan tafel met Alex en Jaqueline en Mandy en Steve uit Malta.
We moesten allemaal 2 finales dansen en het ging lekker.
Miranda en Dagmar gingen ook als een speer en dat bleek later ook want ze waren 1ste, ze kregen een mooie glazen trofee en een mooie medaille.
Wij haalden uiteindelijk de 5de plaats.
Daarna was er nog een verloting en het duurde erg lang allemaal maar uiteindelijk waren we net voor middernacht weer op onze kamer terug.
Gauw naar bed en de volgende ochtend wel douchen want daar hadden we de fut niet meer voor.
Zondagochtend gingen we om 8 uur aan het ontbijt en vertrokken om 10 uur weer richting Nederland.
Alles verliep voorspoedig en na 2 stops hebben we eerst Dagmar in Arnhem afgezet en daarna Miranda in Ede en gingen wij ook naar huis.
Om 19.00 uur waren we thuis, koffer uit pakken even wat soep eten en zitten.
Bijtijds naar bed en dan morgen 30 april Koninginnedag, geen plannen alleen lekker uit proberen te rusten.
Dit waren dan voor voorlopig de laatste wedstrijden, er volgt er nog 1 voor de zomerstop en wel op 1 juli in Manchester.
Op 1 mei hebben we nog een demo in Doorn, 9 mei op de Supportbeurs en voor Henk en Nel is er nog een demo wedstrijd in Assen op 10 juni.

Groetjes Nel en Henk

Verslag dans wedstrijd Cuijk 2012


Ik ben eindelijk weer eens keertje naar een wedstrijd geweest om te kijken.
Maar ik vond het heel erg jammer dat mijn zuster en ik te laat binnen kwamen. Het lag niet aan ons dat wij te laat binnen kwamen.
Mijn zuster was ruim op tijd bij mij thuis. Ik zat toen net een sneetje brood met de pillentroep naar binnen te werken.

Tien voor half tien: daar kwa
m de taxi aan. Wij stonden netjes beneden en toen op naar Cuijk dachten wij. Misschien net op tijd voor de vlaggenparade. Maar nee hoor, wij moesten nog eerst nog mee naar Beuningen om daar iemand af te zetten. En we zeiden gelijk al tegen elkaar dat we veel te laat daar aan zouden komen en inderdaad. Maar, ‘s avonds was ook weer zo ver. Toen kwam de taxi ook weer vroeger dan eigenlijk de bedoeling was .
Ik wou zelf heel erg graag de vlaggenparade en de prijsuitreiking zien. Daar hebben wij helemaal niks van gezien. Als mij lichaam niet zo’n pijn zou doen iedere keer, dan heb ik zo’n zin om die dansvloer op te gaan.
Maar gelukkig kwam er toen één dans op zaterdag 7 april aan de beurt die we aan de zijkant ook mee konden doen. En dat vond ik wel even heel hartstikke leuk om die red hot salsa toch even mee te doen. Maar helaas zie ik dat niet meer gebeuren, dat ik echt weer helemaal mee kan doen. De kans is toch heel erg klein. Ik vind dat achteraf toch wel heel erg jammer. Maar…. ik kom nu gelukkig nog steeds iedere donderdagavond en daar ben ik nu nog heel erg blij mee.
Ik zou graag een foto van die dag er bij plakken. En is dit verslag weer klaar.

Annie.

Verslag dans wedstrijd Cuijk 2012

Eindelijk was het zover: voor het eerst weer mee doen met een wedstrijd en dan nog wel in Cuijk.
Nikita en ik dansten in de duo klasse 1 debutanten.We zijn er naar toe gegaan met sport vervoer,oma Borg ging ook mee, erg gezellig. om 10.00 uur was de vlaggenparade, zag er weer leuk uit, Henk en Nel droegen de vlag Voor Nederland. Gelijk daar achter aan begon de wedstrijd, wij zaten in een groep van 14 paren. Was wel even erg druk op de vloer,maar
gewoon doorgaan. De eerste ronde verliep voor iedereen voorspoedig, en dan afwachten ! Gelijk naar de halve finale of nog een keer de herkansing, maar wij waren doorgeplaatst naar de halve finale, erg leuk natuurlijk. Dat word wachten, maar we hadden nog genoeg dansen te zien.
Het was erg gezellig, met zo'n groep. Toen de halve finale dansen, viel toch de bol van de besturingskast van Nikita er af en ja, dan ben je stuurloos.
Maar na hem er weer er opgezet te hebben weer verder dansen. We moesten toen alleen nog de samba. Ja, en dan is het voor iedereen afwachten of je in de finale zit.
Tussendoor even de knop laten maken,want je weet maar nooit of je finale mag dansen, je moet gewoon klaar staan. En jaaaaaaaaaaa hoor in de finale, geweldig!!
We waren met veel paren van de Velpse-V-Rijers in de finale. Nikita en ik zijn uiteindelijk 5de geworden en jawel, 2de van Nederland. Wij vonden het een zeer geslaagde dag.

Groetjes Sandra en Nikita vd Pol

ZATERDAG 7 en ZONDAG 8 APRIL 2012 OPEN NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN ROLSTOELDANSEN EN WORLDCUP.

Het was weer zover, de grootste rolstoeldanswedstrijd van het jaar (en de wereld!): de Open Nederlandse Kampioenschappen in Cuyk.
Wat een feest is dat elk jaar toch weer, zoveel dansparen. Dit jaar uit 21 verschillende landen!
Wij, de Velpse (V)rijers, waren op zaterdag aanwezig met 10 paren. Van die 10 paren hebben maar liefst 7 paren de finale gehaald.
Op zondag waren we met 3 paren aanwezig en heeft helaas maar 1 paar de finale gehaald, maar wel in 2 categorieën. Het was druk, maar toch ook wel weer leuk om al die buitenlandse gasten weer te zien en met velen te spreken.
Spannende momenten hebben we ook weer met z’n allen beleefd, maar vooral: wat een succes hebben we met z’n allen behaald.
Miranda en Ria werden Nederlands kampioen in de duo D-klasse 2 en Melissa en Hennie Bruno werden Nederlands kampioen in de duo D-klasse 1. Nel en Henk werden 1ste en Nederlands kampioen in de Hoofdklasse B en 2de en Nederlands kampioen in de Senior klasse standaard dansen.
Allemaal geweldig gedaan en ga zo door!

Hieronder volgen de uitslagen:

Zaterdag 7 april

D-klasse    combi 2 (21 paren)
    Miranda v.d. Heuvel- Dagmar ter Pelkwijk 3de plaats 
D-klasse    duo 1 (13 paren)
    Hennie Bruno- Melissa Vedder 3de plaats en Ned. Kampioen
    Sandra v.d. Pol- Nikita v.d. Pol 5de plaats
D-klasse    duo 2 (14 paren)
    Ria v. Londen- Miranda v.d. Heuvel 5de plaats en Ned. Kampioen 
    Marije Frerix- Inge ten Have 9/10 plaats
A-klasse    duo 1 Latin (12 paren)
    Chantal Willemse- Dagmar ter Pelkwijk 4de plaats
    Marga Roelofsen- Emmy Wiggers 5de plaats
A-klasse    duo 2 Standaard (16 paren)
    Marleen Merkus- Carmen Poos 10/11 plaats
Hoofdklasse    B duo 2 (5 paren)
    Nel van der Vegte -Henk van der Vegte 4de plaats
Hoofdklasse    A Combi standaard (22 paren)
    Nel van der Vegte -Henk van der Vegte 18/19 plaats

Zondag 8 april

 D-klasse    duo 2 (12 paren)
    Miranda v.d. Heuvel- Ria v. Londen 9de plaats > gepromoveerd!
    Marije Frerix- Inge ten Have 12de plaats
Hoofdklasse    duo 2 standaard (4 paren)
    Nel van der Vegte- Henk van der Vegte 1ste plaats en Ned. Kampioen
Seniorklasse    standaard dansen (4 paren)
    Nel van der Vegte- Henk van der Vegte 2de plaats en Ned. Kampioen

Al met al een zeer goed resultaat. Enkele paren kunnen zich nu voorbereiden op de Belgische en Duitse kampioenschappen. Verder gaan we met z’n allen door met het voorbereiden op het afdansen op 23 juni.

Volgend jaar weer een nieuwe kans om mooie resultaten te behalen.
Maar……… er zijn nog meer wedstrijden te gaan, dus ook daar moet hard voor gewerkt gaan worden door degenen die daar aan mee doen.
Vooral voor Miranda en Ria ligt er een berg werk, want zij zijn gepromoveerd naar de A-klasse en moeten nu 4 standaard of latin dansen gaan doen. (en dat al gelijk in België!)

Alsnog iedereen van harte gefeliciteerd!!

Nel van der Vegte

Foto's dag 1 staan hier.

Foto's van dag 2

Bekijk alle uitslagen.

De finalisten van de eerste dag in Cuijk

 

Wedstrijd 24 maart Krefeld (Duitsland)

Tussen 11.15 uur en 11.45 uur stond onze taxi v/d Vegte voor de deur, we konden op weg naar Krefeld. De rit liep voorspoedig en we waren dus veel te vroeg op de plek van bestemming.
Na kennis gemaakt te hebben met Jutta Pastor en Andrea Hornshaw hebben we koffie gedronken en kon de wedstrijd beginnen. Ons Duits is buitengewoon slecht dus we konden er geen touw aan vast knopen over wat er gezegd werd en wat er dus van ons werd verwacht. Maar, met wat vertolking van Henk en Nel stonden we elke keer op tijd op de vloer.
Voordat iedereen überhaupt begon met dansen, kregen we allemaal een flesje parfum.
In Nederland zijn we in de D Klasse gewend, dat er 3 standaard dansen van ons wordt verwacht in Duitsland gaat dit anders, hier moesten we 2 verplichte dansen en 2 keuze dansen doen.
t.w. de Engelse Wals en de Cha Cha Cha waren verplichte dansen en als keuze dansen hebben we voor safe gespeeld en de Samba en de Quickstep gedanst.
We dansten als enige duo paar tussen nog 4 combi paren. Dit was natuurlijk voor beide partijen weer een goede ervaring.
Tussendoor was er nog een grote groep G dansers, die een aantal leuke show dansen lieten zien. Erg leuk om te zien hoeveel plezier ook deze mensen in het dansen hebben.
Aan het einde, voor de definitieve uitslag, moesten alle 5 de paren een ereronde maken. Waarna de uitslag bekend werd gemaakt. Wij eindigden automatisch op de 5de plaats omdat we geen jury beoordeling kregen, aangezien het een combiwedstrijd was en duo dansen minder bekend is in Duitsland. Wel hebben we een mooie oorkonde gekregen. En......we kregen van alle kanten erg veel waardering voor onze inzet.
Wij zijn weer een ervaring rijker en om deze gezellige middag af te sluiten zijn we nog even het centrum in geweest op zoek naar een eettentje waar we heerlijk en VEEL hebben gegeten.

(bekijk de foto’s )
Groetjes Ria en Miranda

==========================

Vol ontzetting hebben wij vernomen, dat Josee Hoornaar op 45-jarige leeftijd in haar slaap is overleden. Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte met dit verlies...

 

===================

28 JANUARI 2012 ROLSTOELDANSWEDSTRIJD TE WIJCHEN.

Gelukkig was er dit jaar weer een danswedstrijd in Wijchen en wij waren met een aantal paren aanwezig.
We waren lekker vroeg en konden dus ook gelijk naar binnen, het werk kon beginnen.
Startboekjes invullen, nummers opplakken etc.
Even de vloer proberen en we konden van start, tenminste……………..
Henk en Nel werden bij Corrie van Hugten geroepen, er was een klein probleem, in de hoofdklasse duo standaard zouden 3 paren starten maar door verschillende omstandigheden waren Henk en Nel het enige paar in die klasse.
Er was wat overleg en er werd besloten dat Henk en Nel bij de A-klasse zou dansen zonder mededingen maar hadden wel de eerste plaats in de hoofdklasse duo.
Vandaag waren er 4 nieuwe paren in de duo klasse en 1 nieuw paar in de combi klasse.
De nieuwe paren waren :
In de duo D-kl 1 Chantal, die vandaag voor het eerst met Dagmar danste in een wedstrijd. Nikita en Corrie v.d. Sluis dansten vandaag ook voor het eerst samen - Nikita in haar elektrische rolstoel - in de D-klasse 1 duo. Marije en Inge gingen vandaag voor het eerst van start in de duo D-kl 2, terwijl ze samen maar 3 keer geoefend hadden! En als laatste in de duo dansten Melissa en Hennie B, dit omdat Rita afgelopen donderdag te kennen gaf niet te kunnen dansen. Hennie en Melissa hadden nog helemaal niet samen geoefend, dus dit was ook een sprong in het diepe.
In de combi D-kl 2 dansten Dagmar en Miranda de eerste wedstrijd.

Dus al deze dansers waren dan ook heel blij dat ze de halve finale hadden gedanst, net als alle andere paren van de groep.
Het was spannend want wie zal er allemaal naar de finale gaan?
Uiteindelijk kwamen er 11 paren in de finale en de uitslag volgt hieronder.

D-klasse 1 duo .............Chantal en Dagmar .......2de plaats
D-klasse 1 duo .............Hennie B en Melissa ......7de plaats
D-klasse 1 duo .............Nikita en Corrie v.d.S ..12de plaats
D-klasse 2 duo .............Miranda en Ria ............3de plaats
D-klasse 2 duo .............Marije en Inge .............7de plaats
D-klasse combi 2 ..........Miranda en Dagmar ......2de plaats
A-klasse duo1 Latin .......Emmy en Marga ...........2de plaats
A-klasse duo 2 latin .......Carmen en Marleen ......2de plaats
A-klasse duo 2 standaard Carmen en Marleen ......6de plaats
Hoofd-klasse B duo 2 .....Nel en Henk ................1ste plaats
Hoofd-klasse A combi 2 ..
Nel en Henk ................5de plaats

Al met al een heel mooi resultaat, nu hard gaan trainen voor Cuyk, we gaan er met z’n allen tegenaan.

Foto's van Wijchen Swingt

Groetjes Nel en Henk van der Vegte

===============

 

Dirk Kuyt Foundation / Everybody can Dance from Haags Productiebedrijf on Vimeo.

Hallo Allemaal.

Een paar weken geleden hoorden Nel en Henk dat er door de Dirk Kuyt Foundation een dansmiddag/avond georganiseerd zou worden in den Haag.
Deze Foundation organiseert en ondersteunt sport evenementen voor mensen met een beperking.
De uitnodiging betekende dus voor mij (Emmy) een feestje en daar gingen we dan ook nog Fiesta dansen en daar zou ik (Emmy) aan mee doen dus dat was oefenen voor ons. Dan is de dag aangekomen, vrijdag 30 december moesten we verzamelen in Arnhem (Het Dorp) want daar zouden we in de grote bus van Besseling gaan.
We hadden dezelfde chauffeur die ons ook naar Manchester had gereden dus dat was gezellig, allemaal op de lift en Theo zette ons allemaal goed vast.
Om 11 uur ging de bus van start, eerst naar Tiel waar nog 4 dansers bij kwamen, deze mensen stonden bij het van der Valk hotel te wachten.
Toen ook deze mensen in de bus zaten konden we op weg naar Den Haag.
Maar oh jee, de bus kwam vast te zitten in een goot bij het verlaten van het parkeer terrein, dit ging met veel lawaai.
Maar Theo is een ervaren chauffeur en hij heeft ons er weer uit gekregen.
Nou rijden dan maar, we zaten allemaal met onze feestkleding aan in de bus met de zon er op was het aardig warm hoor.
Ik had de mooiste plaats net achter Theo dus ik was helemaal in mijn nopjes, zonnebril op en kijken maar.
Theo heeft ons weer een mooie rit gegeven, we hebben genoten hoor.
Wij kwamen om half twee aan bij het Lucent theater en werden netjes opgewacht door fijne helpers van de Dirk Kuyt foundation, ook werd er gelijk gefilmd, Theo had goed zijn huiswerk gemaakt want op de voorkant van de bus hing een papier met rolstoeldansen in het Lucent theater.
Onze jassen werden netjes opgehangen en we kregen van Corrie een armbandje voor drankjes en wat lekkers, daarna mochten we naar boven.
We werden allemaal door hele vriendelijke jongens naar het podium geholpen, het was een enorme zaal met een enorm podium en daar stonden al heel wat dansers, alle dansers zaten op het podium en het publiek in de zaal, wel jammer dat er niet zoveel publiek was.
In het midden zaten 4 juryleden die de dansers beoordeelden op hun kunnen.
We hadden erg veel plezier, onze groep moest als eerste met Fiesta en daarna volgden nog vele anderen, wel 19 groepen dansten de sterren van de hemel.
De jury vertelde dan hoe ze het gevonden hadden. Wij konden ook zien hoe iedere groep zijn best deed, er waren veel verschillende soorten dansen.
Daarna ging de presentator/volkszanger Irvine nog zingen, het werd reuze gezellig. Allemaal deden we mee.
De jury kreeg bloemen en werden bedankt en daarna kregen wij allemaal een medaille.
Om ongeveer zes uur gingen we naar beneden en kregen we heerlijke broodjes met heel veel lekkers erop en ook broodje met warme knakworstjes en drinken.
Bij de uitgang kregen we nog een tas met van alles erin en toen gingen we weer in de bus.
Om zeven uur reden we uit Den Haag weg en gingen we via Tiel naar Arnhem.
Wij kwamen om ongeveer kwart over negen in Arnhem en de busjes die ons naar huis zouden brengen stonden al te wachten.

Bedankt iedereen voor deze fijne dag.

Lieve groetjes van Emmy Wiggers.

=====================

Dansevenement in den Haag

Daar gingen we dan! Met de touringcar naar de Philips zaal in Den Haag. Namens de Dirk Kuyt foundation zijn wij uitgenodigd om te dansen maar vooral om samen een gezellige dag te hebben.

In de ochtend verzamelden wij ons in Het Dorp in Arnhem om gezamenlijk te vertrekken. In het gezelschap van dezelfde chauffeur die ook mee was naar Manchester! Je merkte dat het voor velen vroeg was, tot Tiel was het (bijna) muisstil in de bus. Misschien was het ook de spanning van de dag die ging komen.

In Tiel aangekomen konden de laatste deelnemers in de bus. Het is maar goed dat Nederland over het algemeen vlak is, want bij het verlaten van het parkeerterrein kwam de bus vast te zitten door een steile afrit. Maar gelukkig waren we in het gezelschap van een uitstekende buschauffeur die het probleem snel verholpen had. Met een volle bus hebben we onze reis voortgezet naar Den Haag.

Bij aankomst werden we opgewacht door een aantal fotografen en een filmploeg. Bij binnenkomst werden we getrakteerd op een heerlijk bakje koffie of thee met iets lekkers. Kort daarna werden alle deelnemers aan het evenement op het podium verwacht zodat we konden beginnen met het programma. Na een korte intro van een feestzanger (waarvan ik de naam nog steeds niet weet?)(het was IRVINE) en het voorstellen van de jury mochten wij met de Fiesta openen, en kregen we positief commentaar van Koen en Roemjana. Vooral het stukje waar we spinss maakte werd door Roemjana gewaardeerd en zou ze vaker in de routine terug willen zien. Overall een groot succes!

Na ons kwamen nog een paar groepen. 4 Groepen en een moeder en dochter. Degene die me het meest bijgebleven is, is dansgroep Marijke (als ik het me goed herinner), een echte starlight galaxy! Daarna waren wij, de groepen Arnhem en Tiel, weer aan de beurt met: “Romance anoniem”. Zonder ooit samen geoefend te hebben was het een spetterend succes!

De middag werd afgesloten door onderandere: 2 pittige meiden met o.a. een jive en samba, hiphoppende Belgen, een mooie rustige waltz, twee (Belgische) meiden met een rumba, en een battle! De avond werd afgesloten door concurrenten van Henk en Nel. Het laatste paar is bekend geworden door “Hollands Got Talent” en treden op met een speciaal gechoreografeerde dans.

Na al het dansplezier mochten we nog genieten van rijk belegde broodjes, waarvan de eiersalade van mijn broodje afviel zo gevuld dat de broodjes belegd waren. Ook kon er een broodje knakworst gegeten worden. Nadat iedereen weer in de bus zat waren we rond 7 uur al weer onderweg naar Arnhem en Tiel. Hoe gezellig of hoe iedereen sliep in de bus weet ik niet, ik zat al in den Haag in de trein huiswaarts voor Nieuwjaar.

Ik hoop dat de Dirk Kuyt foundation nogmaals zo’n geweldig evenement wil organiseren. Degene die niet mee waren hebben stiekem wel iets moois en gezelligs gemist!

Nog een kleine toevoeging: zaterdag in de telegraaf vond ik het volgende krantenbericht. (meegestuurd als bijlage!)

GELUKKIG NIEUWJAAR IEDEREEN en een dansend 2012!!

Groetjes,

Dagmar

===========

Everybody can dance in het Lucentdanstheater te den Haag.

Het was een geweldige ervaring om in een theater te mogen dansen. Dat we daar ook nog positieve kritiek op onze dansen kregen van vier topchoreografen ( Koen Brouwers en Roemjana de Haan, Euvgenia Parakhina en Peter Bosveld ) was helemaal geweldig. De dag ( perfect georganiseerd door de Dirk Kuijt Foundation) werd door Irvine en Corrie van commentaar voorzien. Het was geweldig om te zien met hoeveel passie de mensen hun /onze sport op het toneel lieten zien. Klik voor foto's op de volgende link: Foto's den Haag
Uiteraard werden wij weer geweldig vervoerd door Theo, van de firma Besseling! Alles was weer tot in de puntjes verzorgd en zowel de mensen van Arnhem/Velp als die uit Tiel waren vol lof!

===============

DONDERDAG 3 NOVEMBER 2011
Hadden wij een gezellige avond in plaats in plaats van de gebruikelijke dansavond.
Deze avond was bedoeld als reünie van Manchester en viering van het 10-jarig bestaan.
Ik zou eerst niet meegaan, omdat ik toen in een moeilijke periode zat met mijn eigen familie.
Later ben ik weer naar Henk gegaan om door te geven dat ik toch mee kon gaan
Maar daarna moest ik ook nog achter het vervoer aan.
Daar heb ik heel wat moeilijkheden mee gehad. Bij stadsregio kostte het 20 euro per rit , dus 40 euro op en neer en bij Valys 6 euro per rit, op en neer 12 dus was ik gelijk klaar.
Toen liet ik ze gelijk bellen. Ja hoor. Maar toen ik op 3 november om kwart voor vier gehaald zou worden, was er geen Valys. Om 4 uur nog geen Valys, maar toen hij kwam, zat Ria ook in dat busje.
Toen gingen we op weg naar Eastern Plaza in Elst (Utr).
Ria en ik zaten in het busje en het was natuurlijk pikdonker en we zagen echt helemaal niks.
We reden door diepe gaten en dalen en mijn rug en nek hebben heel wat te verduren gehad.
Maar ………..ik ben er bij geweest.


Maar nu die avond zelf : ik kwam daar binnen ik had heel andere gedachten. Ik dacht dat wij ook gingen dansen in die zaal. Ik heb dit nog nooit gedaan. Ik ga wel vaak uit, dat wel, maar dit kende ik echt niet. Dit heb ik nog nooit gedaan.
Dit was voor mij echt nieuw.
Annie

================================

Zaterdag 10 december 2011.

Het is alweer de tweede rolstoeldanswedstrijd in Dalfsen op 10 december 2011, helemaal in het teken van de snel naderende Kerst.
De zaal was weer erg gezellig aangekleed en de wedstrijd ging mooi op tijd van start.
In de meeste klassen waren het 2 finales (general looks), behalve in de hoofdklasse A en B combi standaard.
Wij (Henk en Nel) moesten voor de verandering eens gelijk helemaal aan het begin van start in de hoofdklasse B standaard duo en aangezien we niet veel getraind hadden was het best spannend, maar desondanks liep het redelijk.
De andere dansers van onze groep, Carmen en Marleen, Ria en Miranda, Marga en Emmy kwamen pas na de eerste helft aan de beurt. lees verder

Foto's Dalfsen

=============================

Verdrietig Nieuws.

Op zondag 20 november 2011 is rustig en kalm Katja Bakkers overleden na een kort ziekbed.
Katja mocht maar 42 jaar worden.
Katja is op vrijdag 25 november naar haar laatste rustplaats in Voorburg gebracht.
Wij zullen haar als een vrolijke danseres blijven herinneren.

MOOI ANDERS.

Je bent zo
mooi
anders
dan ik,

natuurlijk
niet meer of
minder
maar

zo mooi
anders,

ik zou je
nooit

anders dan
anders willen.

Hans Andreus.

Dit gedicht stond in de rouwkaart van Katja.

Verslag van het afscheid van Katja Bakkers

========================

DONDERDAG 3 NOVEMBER 2011.

Donderdag 3 november hebben we een gezellige avond gehouden in plaats van de gebruikelijke dansavond. Deze avond was bedoeld als reünie voor de reis naar Manchester en tevens voor iedereen, die niet mee was naar Manchester, ook nog voor het 10 jarig bestaan.
Vanaf 17.00 uur werd iedereen verwacht in het wokrestaurant Eastern Plaza te Elst (Utr).
We hadden bewust gekozen voor een variabele tijd want dat bleek toch het prettigst voor iedereen.
We verwachtten 40 personen en om 19.45 uur was iedereen dan ook aanwezig. Erg fijn dat ook onze chauffeur Theo en zijn vrouw Ineke aanwezig waren, want zonder goede chauffeur is zo’n reis toch minder leuk.
Ook Gina Sepp was aanwezig evenals de nieuwkomers in de groep.
Iedereen kon genieten van de uitstekende buffetten: van sushi tot snoep en chocolade torens.
Een afsluittijd hadden we ook niet afgesproken, maar om 22.30 uur was iedereen weer op weg naar huis met een zeer goed gevulde maag.
Het eten was lekker en voor iedereen was er wel wat te smullen, we hadden een ruimte helemaal voor onszelf en dat was maar goed ook want met al die rolstoelen was het toch ook nu zo af en toe passen en meten, maar iedereen kon erbij.
Heel fijn is het, dat dit wokrestaurant echt heel ruim is rond de buffetten zodat het nooit dringen is om bij alles langs te gaan. En……kon je er zelf niet bij dan werd je wel geholpen door het personeel.
Echt een aanrader als je met wat meer mensen bent en niet gewoon uit eten wil gaan, maar het iedereen naar de zin wil maken.
Kijk hier voor wat foto’s
Op naar de volgende 10 jaar was het motto.

Groetjes Nel en Henk van der Vegte


Houdingstraining

Op donderdag 3 maart was Sonja Parmentier bij ons om een houdingsles te geven.
Iedereen vond het spannend, omdat ze niet wisten of ze er wel wat aan zouden hebben. In het bijzonder degenen in een electrische rolstoel hadden zo hun twijfels.
Maar.....Sonja kon iedereen tips geven over hoe je een houding verbeterd kon worden.
Je denkt altijd dat je niet beter of meer kan, maar zo zie je maar weer, met wat tips lukt het toch nog wel.
Na afloop vroeg menigeen aan ons of ze nog een keer terug kon komen, want ze hadden er allemaal veel van op gestoken.
Hier waren wij heel blij mee en natuurlijk willen we haar nog een keer terug vragen, als iedereen er profijt van heeft loont het de moeite.
Nadat Sonja vertrokken was, hebben we nog wat gedanst en geprobeerd het geleerde in de praktijk te brengen. Leuk was wel, dat velen riepen dat het werkte.
Wij gaan zeer zeker bekijken of we haar nog een keer terug kunnen vragen voor de zomerstop.

Groetjes Nel en Henk

Nieuwsbrieven:

De nieuwsbrieven staan sinds vandaag ook op de site. Onder het kopje "nieuwsbrieven" kun je de -tot nu toe - geconverteerde nieuwsbrieven zien. Ze zijn te zien via Acrobat Reader, welke eigenlijk bij iedereen op de computer staat. Heb je dit niet, kun je het eventueel downloaden via de nieuwsbrievenpagina. Veel (lees)plezier.

 

Cuijk 2009:

Voor de foto's kun je kijken op de volgende sites:

elien-greet.be
DancePlaza.com

www.silke-frauke.be
www.arjan.broekmans.nu

 

 

 

>> Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ede hebben Nel en Henk de medaille van verdienste uitgereikt gekregen. Lees hier het verslag. Kijk hier voor de foto's

........

het trotse paar .......de medaille.................de oorkonde

 

>> De Velpse dansers en vrijwilligers zijn weer terug van een grandioos weekend in Duitsland. De wedstrijd en het aansluitende festival waren geweldig!! Een aantal dansers vielen in de prijzen. Chantal en Inge veroverden een vierde plaats, evenals Marjo en Miranda. Ook Sandra en Nikita kwamen op een vierde plaats. Nikita en Franka behaalden een fraaie tweede plaats, terwijl het gelegenheidskoppel Judith en Nagella het presteerden om een eerste plaats te veroveren!!! Ook de showdansen waren een succes. We hopen jullie zo spoedig mogelijk de verslagen te laten lezen. De tot nu toe aanwezige foto's zijn hier neergezet.

>>De dansmarathon is een groot succes geworden. Ruim vierduizend euro is er door de dansers bij elkaar gedanst! Voor verslagen van deze dag kun je hier klikken.

De eerste foto's zijn er ook. Bekijk ze hier. Als je ook nog foto's hebt die op deze site erbij gezet mogen worden, neem dan even contact op met Henk

De sponsors, die ons hebben geholpen/ondersteund om van het afdansen én de reis naar Duitsland een succes te maken willen wij langs deze weg héél hartelijk bedanken. Kijk hier welke mensen er - buiten uiteraard onze leden zelf - in ieder geval aan hebben bijgedragen. Het - geheel voor gehandicapten aangepaste - hotel, waar we gaan verblijven in Duitsland kun je hier bekijken.

>>Oud nieuws, maar Nel en Henk hebben al hun foto´s - gemaakt tijdens hun werkvakantie door Australie - hier geparkeerd. Neem gerust de tijd, het zijn er meer dan 1200!!!! Wil je hun verslagen nog eens lezen, kijk dan hier.