Rolstoelstijldansvereniging de Velpse (V)rijers uit Velp heeft momenteel rond de 10 leden, zowel dansers die zich in een elektrische rolstoel voortbewegen, als dansers die zich voortbewegen met een handbewogen rolstoel of geduwd worden. Ook zijn er lopende danspartners. De leeftijd varieert van 19 tot 70.

Waar?
We trainen op donderdagavond in het Kerkelijk Kultureel Centrum op 't Dorp in Arnhem (de Dorpsbrink 7, 6813 CD) van 19.00 tot circa 21.00. De lessen worden verzorgd door Nel van der Vegte.

Voor wie?
Rolstoeldansen is geschikt voor iedereen die gebruik maakt van een elektrische rolstoel, duwrolstoel of een handrolstoel.

Als twee rolstoelgebruikers met elkaar dansen wordt dat "duo-dansen"genoemd.

Ook mensen die willen dansen en geen gebruik maken van een rolstoel, maar als ‘loper’ geïnteresseerd zijn om te ‘combi-dansen’, d.w.z. samen met een rolstoelergebruiker dansen, zijn van harte welkom. Mensen van alle leeftijden zijn welkom!

Wat is rolstoeldansen?
Rolstoeldansen zijn dansen die hetzelfde zijn als het stijldansen en het volksdansen. Alleen zijn de dansen speciaal aangepast voor rolstoelgebruikers.
Uiteraard wordt er gedanst op de daarbij behorende muziek.
Naast het dansen zijn plezier en gezelligheid ook belangrijk.

We nemen deel aan wedstrijden in alle categorieën, zowel in duo als in combi. Er dansen meervoudig Nederlands kampioenen mee, maar ook beginners. Het belangrijkste doel van de vereniging is, om iedereen het plezier in de danssport te laten beleven. Het is natuurlijk wel erg leuk, als je merkt dat je daarnaast steeds beter scoort met wedstrijden.

Ook vinden we het belangrijk om integratie en verspreiding van de danssport zoveel mogelijk te stimuleren, vandaar dat wij, indien enigszins mogelijk, ingaan op elke aanvraag voor demonstraties.