Demo/workshop in Doorn, bij Bartimeus (instituut voor blinden en slechtzienden).

Wij waren gevraagd om op 20 juni tijdens het jaarfeest van Bartimeus een demo/workshop rolstoeldansen te komen verzorgen.
Wij vertrokken dus op 20 juni half vier naar Miranda om vervolgens door te rijden naar Doorn.
Het was redelijk rustig op de weg dus we konden gewoon door rijden.
Aangekomen op het betreffende terrein werden we keurig naar een parkeerplaats gebracht en gingen we op zoek naar de plek waar gedanst zou worden.
Nel was nog steeds in de veronderstelling dat het buiten zou zijn, dus we waren met z’n allen blij dat het mooi weer was.
Helaas was het dansen binnen, wel in een mooie ruimte maar ja, bijna geen publiek want buiten was zoveel te doen en dan ga je met dat mooie zonnige weer toch niet binnen zitten.
Dus Sandra, Dagmar, Carmen en misschien nog meer leden (maar dat weet ik niet), gingen de mensen naar binnen halen en het werd nog redelijk druk in het begin.
Eerst hebben de dansers Sandra, Carmen, Nikita, Dagmar, Miranda, Ria van L, Marga, Emmy en Marja wat van hun kunnen getoond en daarna nog met z’n allen een single wals gedanst. Ook Cor was met Ria mee gekomen om foto’s te maken.
Het werd tijd om het publiek er ook bij te betrekken, dus dat deden we met een mambo en ja hoor, er kwamen behoorlijk wat mensen op de dansvloer.
Na de mambo nog een Red hot salsa, maar helaas toen vertrok het publiek toch weer naar buiten, want het was zonde om met dat mooie weer binnen te zitten.
Begrijpelijk maar voor ons allemaal wel een beetje jammer want dan sta je te dansen voor 2 mensen als publiek.
Maar, we zouden de Velpse (V)rijers niet zijn als we ook dan geen feestje van kunnen maken.
Om 17.45 uur zijn er een paar gauw naar de snackkar gegaan om friet te halen want ja, de magen begonnen te knorren, want we moesten eigenlijk dansen van 17.00 uur tot 18.00 uur en daarna naar huis, dan is even wat eten wel erg lekker.
Het was erg goede friet, want zelfs Henk die echt geen liefhebber is van friet, vond deze toch wel lekker.
Lia - de moeder van Marja - vertelde nog dat er een pizzabakker pizzapunten had aangeboden omdat die over waren, ja die moet je gewoon aannemen want anders verdwijnen ze toch in de kliko en voor zo’n stel hongerige wolven was het een fijne aanvulling op de friet dus er werd gretig gebruik van gemaakt om ze lekker op te eten.
Daarna alle spullen binnen opruimen en de auto inpakken en naar huis. Gauw wat anders aan doen want we moesten gelijk weer terug naar Veenendaal omdat Ria van L en Miranda gehuldigd zouden worden vanwege hun Nederlands Kampioenschap in de D-klasse.
Mooi op tijd waren we aanwezig in het gemeentehuis van Veenendaal en daar werden we met nog veel meer andere mensen ontvangen met gebak en koffie.
Het werd een leuke gezellige avond en Ria en Miranda kregen als blijk van waardering een heel mooi kunstwerk en een mooie bos bloemen van de wethouder van sport. Bijna aan het eind kwam de wethouder erachter dat hij niet alle trainers ook een bloemetje had gegeven, dus kregen ook wij alsnog een mooie bos bloemen.
Moe, maar voldaan gingen we naar huis en na even rustig zitten zijn we naar bed gegaan.
Het was een drukke maar vooral ook een hele leuke dag.


Groetjes Nel en Henk