AFDANSEN 23 JUNI IN DE HOF VAN WAGENINGEN.

Het was dan weer zover: het jaarlijks terugkerende feestje en afdansen. Vorig jaar hebben de Velpse (V)rijers niet afgedanst omdat er een groot aantal dansers naar Manchester gingen voor een wedstrijd, de dansers uit Tiel hebben toen wel afgedanst.
Dit keer doen we het dus weer gezamenlijk met de groep uit Tiel en de Velpse (V)rijers.
Ditmaal was er voor gekozen om al in de ochtend het afdansen te hebben daar er een aantal mensen uit Tiel toch wel graag ’s avonds naar een festival aldaar wilden gaan.
Voordat het afdansen zou beginnen had Carmen nog voor een leuke verrassing gezorgd voor de Velpse (V)rijers, Carmen had een leuke sponsor gevonden bij de Bemmelse Dweildag en de cheque werd uitgereikt voor het afdansen.
Een groepsfoto met de vlag van de Bemmelse Dweildag die Carmen had mee genomen en de cheque werd met groot applaus ontvangen.
De voorzitter van de organisatie is nog lang en enthousiast blijven kijken naar het dansen.
We zullen ervoor zorgen dat het geld goed besteed gaat worden.
Doordat er een paar busjes in het verkeer vastzaten, begon het afdansen wat later dan afgesproken, maar ja we hadden de tijd gelukkig wel ruim genomen. Iedereen had bij binnenkomst een kopje koffie met een stroopwafel gekregen, dus we konden opgepept aan de start beginnen.
Nadat we Leona Pellens uit België hadden voorgesteld als zijnde de jury voor vandaag , konden we beginnen met het afdansen.
De eerste serie was brons en daarna volgden alle andere series, eerst werden alle verplichte dansen gedaan, daarna was er een korte pauze met wat dansjes voor de beide groepen samen en daarna werd gestart met de keuze dansen.
Alles verliep verder volgens plan en we waren zelfs op tijd met alles klaar.
De speldjes zouden we pas na het eten uitreiken, maar omdat er van een aantal dansers familie was die voor het eten weggingen, hebben we aan die dansers de speldjes voor het eten uitgereikt.
Wel hebben we voor het eten kunnen vertellen dat iedereen geslaagd was en dat was een hele opluchting, nu kon er tenminste rustig gegeten worden.
Het buffet stond inmiddels helemaal opgesteld en voor iedereen was het toch wel een verrassing wat het lunchbuffet in hield.
Er waren 2 soorten soep, salade die je zelf samen kon stellen, broodjes met allerlei beleg en in alle soorten en maten.
Warme kabeljauw, warme kip, rijst, aardappelgratin, gerookte zalm, rauwe ham, verschillende soorten groente, nou ja, er was genoeg om de honger te stillen.
Daarna was er nog een toetjes buffet en toen dat er eenmaal stond werd er niet veel meer van het andere buffet gegeten en daarom is Nel gaan vragen of de broodjes die er nog lagen niet mee genomen konden worden, het is toch zonde als al dat voedsel in de afvalbak terecht komt. Van de toetjes werd echt heel goed gegeten, er was dan ook van alles, ijs, luchtige pudding, kleine gebakjes in verschillende smaken, vers fruit en een grote schaal met slagroom, ik zal ongetwijfeld iets vergeten zijn, maar het was ook zoveel.
Na het eten rustig uitbuiken en daarna de speldjes met certificaten uitreiken.
Leona had goed haar best gedaan en Henk had alles netjes ingevuld op alle papieren.
De opmerkingen die Leona had geplaatst bij sommige dansers waren allemaal terecht en hier kunnen de dansers hun voordeel mee doen, door eraan te gaan werken.
Na het uitreiken van de speldjes en andere leuke kleine dingetjes heeft Nel Leona bedankt voor haar komst en werden ook nog enkele vrijwilligers is het zonnetje gezet.
Daarna moest alles opgeruimd worden en hebben enkele dansers hun busjes wat vroeger gezet omdat alles wat vlotter verlopen was en dat is altijd prettig.
Henk heeft Leona naar het station gebracht aangezien ze met de trein naar Nederland was gekomen.
Om 17.45 uur was Henk terug en heeft hij de laatste dingen zoals geluidsapparatuur computer e.d. afgekoppeld en in de auto gezet.
Daarna gingen we huiswaarts, het is wel niet zo ver maar voordat alles weer op zijn plaats staat is het toch al weer gauw 20.00 uur voordat we aan de koffie kunnen gaan.
Na zo’n dag, waar al vele weken aan voorbereiding was geweest, waren we toch wel uitgeblust, Uiteindelijk kunnen we toch om 23.00 uur ons bed in, maar van slapen komt dan nog weinig want alles komt dan nog een keer langs.
Wij hebben een tevreden gevoel over hoe alles is gegaan en we hopen dan ook dat jullie dat ook hebben.
Iedereen een hele fijne zomer toegewenst en hopelijk tot 6 september als de lessen weer gaan beginnen.

Maar eerst volgende week nog een donderdag om na te praten en ja in Tiel hebben ze nog 6 lessen te gaan voordat die dansers ook aan hun verdiende zomerstop mogen gaan beginnen.


Groetjes Nel en Henk.